Vīrietis = suns? (83)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vienīgais veids, kā sekmīgi tikt galā ar vīriešiem, ir tos dresēt. Tieši tāpat kā suņus!" Šie vārdi pieder mūsdienu sieviešu kulta statusā ieceltās rokasgrāmatas Sekss un lielpilsēta radītājai Kendaisai Bušnelai. Viņa gājusi vēl tālāk. Iedrošinājusi arī draudzeni, vienu no Sekss un lielpilsēta prototipiem Klēru Steiplzu pievērsties vīriešu un sieviešu attiecību pētniecībai.

Rezultāts? "Klērai izdevies tas, ko jau simt gadu nespēj panākt ne psiholoģijas zinātne, ne dažādas rokasgrāmatas: vīriešu dzimumu viņa beidzot padarījusi izprotamu," saka Bušnela. Steiplzas pētījumā atklāts: visu, ko sieviete vēlas uzzināt par vīriešiem, viņa var uzzināt no sava suņa!

"Ja mēdz teikt, ka suns ir cilvēka labākais draugs, un, ja šis cilvēks ir vīrietis, tad nav nekāds brīnums, ka viņš ir tik līdzīgs savam draugam," uzskata Steiplza.

Lielākā daļa Latvijas sieviešu akceptēja Sekss un lielpilsēta izvirzītās tēzes par sieviešu un vīriešu saskares punktu mezglojumiem attiecībās. Mēs lēmām noskaidrot: vai mēs, sievietes, esam gatavas akceptēt arī versiju par teju vai vienlīdzības zīmes likšanu starp vīrieti un suni?

Neviens viņus neapturēs

"Izlasot Steiplzas grāmatu Visu, ko zinu par vīriešiem, esmu uzzinājusi no sava suņa, es biju šokā. Pilnīgā šokā!" teic Žaklīna Cinovska, TV režisore (arī seriāla Prāts vai instinkts, ko uzskata par Sekss un lielpilsēta latviešu variantu, autore). Žaklīna, kā jau pazīstama persona, izvairās no savas privātās dzīves publiskošanas, tāpēc bildīsim vien: oficiāli nav bijusi precējusies; jau kopš bērnības augusi līdzās suņiem. "Kāpēc mani tas šokēja? Autores atrastie suņa un vīrieša salīdzinājumi uzvedībā, manierēs un attieksmē ir perfekti. Sakritība ir lieliska!"

Gundega Antone, biznesa konsultante, ir suņa, divu dēlu un jau otrā vīra saimniece, arī piekrīt daudzām jo daudzām starp vīrieti un suni pastāvošām iezīmēm. "Piemēram, ja viņi kaut ko grib vai ieņem prātā, viss – vīriešiem un suņiem ir mērķis, uz kuru viņi neatlaidīgi iet. Nekas un neviens viņus neapturēs."

"Nereti dzird cilvēkus sakām: kā man ar tiem suņiem neveicas! Bet sievietes mēdz teikt: kā man ar tiem vīriešiem neveicas!" līdzību esamību akceptē Indra Medne, pirmsskolas skolotāja. Viņai visu apzināto mūžu līdzās bijuši suņi, un šobrīd, kad laulībā nodzīvoti jau 17 gadi, mājās dzīvo divi lieli rējēji. "Tomēr es uzskatu – lai cilvēkiem veiktos ar suņiem un sievietēm ar vīriešiem, katram pašam vien jāpapūlas. Jau konkrēti par mani runājot – esmu laimīgais izņēmums, – jo man ir veicies kā ar suņiem, tā ar vīru. Varbūt tāpēc, ka vīrs savulaik izvēlējās mani, nevis es viņu, un arī suņi ir paši izvēlējušies mani. Piemēram, Lācis – viņš taču pieklīda un tieši mūsu mājas atzina par sev pieņemamām, lai paliktu..."

Pret vīrieti kā suņa dabas līdzinieku iebilst Aiva Koļesņikova, šķirtene, kurai laulības laikā ģimenē dzīvoja suns un arī tagad viņas mājās mīt nu jau cits rējējs. Aiva strādā par medmāsiņu un audzina meitu. "Nav, nav starp vīriešiem un suņiem līdzības! Kaut vai pārnākot mājās – suns tevi vienmēr priecīgi sagaida, ir bezgalīgi laimīgs. Bet kā reaģē vīrieši? Un ja vēl nav pagatavotas vakariņas? Vīrieši tikai no tā vien, ka tevi ierauga, nekļūst priecīgi un laimīgi."

"Ja tu esi draudzīga pret suni un arī pret vīriešiem, abi divi pret tevi arī būs draudzīgi," pārliecināta Indra. Viņa gan arī atzīst: iespējams, ir vīrieši, kas sievas vienmēr mājās pārnākam nesagaida tikpat lielas jūsmas pārņemti kā suņi, "bet man nekad nav nācies uzklausīt pārmetumus par nenomazgātiem traukiem, laikus nepagatavotām vakariņām vai neizgludinātas veļas kalniem".

Puikas aug kā kucēni

Indras ģimenē aug dēls un meita. Arī Gundega audzina divus dēlus. Vai puišos arī vērojams kas sunisks? "Dēlu augšanu var salīdzināt ar kucēna augšanu," smej Indra un Gundega.

Jau nopietnībā pārejot, Indra teic: "Kad kucēnu palaid brīvībā, viņš rikšo un rikšo, kad pievelc pavadiņu – apvainojas. Tāpat ir ar bērniem. Tā ka tāds jēdziens kā pavadiņa sievietēm attiecībās ar vīriešiem eksistē. Vienīgā atšķirība, ka puikām, viņiem augot, tā pavadiņa var būt izteikti redzama, bet ar vīru – tai jābūt neredzamai. Bet vispār man nepatīk tā pavadas piesaukšana. Es drīzāk to sauktu par robežu. Par strikti noteiktām atļautā un neatļautā robežām kā attiecībās ar vīriešiem, dēliem, tā ar suņiem."

"Manuprāt, sunim vieglāk tās robežas novilkt nekā vīrietim," uzskata Gundega, "jo pār suni tu vari valdīt. Valdīt pār vīrieti – tas nav prāta darbs. Katrai personībai jāļauj izpausties. Vīriešos pozitīvais ir tas, ka ar viņiem var mēģināt visu sarunāt, ar suni vari runāt, bet, ko viņš domā, – nezini. Ja suns pilnībā neklausa, par sodu – piesiesi. Vīrieti tik vienkārši nepiesiesi..."

Gundegas pieredze arī rāda, ka suns biežāk apzinās sava nodarījuma postošās sekas nekā vīrieši. "Vīrietim gribas savicināt savus spārniņus un nodziedāt: es jau neko, es nebiju vainīgs, es neko neizdarīju, bet suns savu vainu apzinās vienmēr."

"Atceros mūsu ģimenes pirmo kopējo suni. Ja viņa kādu palaidnību bija sastrādājusi un es kā sodu izmantoju piesiešanu, varēju kaut diegā siet, suns neraustījās, jo saprata, ka tas ir pelnīts sods," stāsta Indra. "Un tāpat man ir ar vīru: viņam ir apziņa, ka saistīts ar ģimeni, līdz ar to saprot – dari ko darīdams, pašam vien par visu būs jāatbild."

"Kā vīram, tā suņiem esmu izvirzījusi noteikumus, spraudusi robežas, taču vīrs nepakļāvās, suņi gan," atšķirīga pieredze ir Aivai. "Tiesa, jāatzīst, ka suņiem prasības tik tiešām izvirzīju strikti: negulēsi gultā, nezagsi no galda ēdamo, pēc pastaigas mazgāsi ķepas. Vīram, vairāk izdabājot, tā neuzbāzīgi, neuzkrītoši liku saprast, kas man nepatīk, kas nav pieņemami." Varbūt vajadzēja arī vīram uzreiz strikti spēles noteikumus izklāstīt un tad laulība būtu saglabāta? "Varbūt. Pieredze jau nāk ar gadiem. Tagad zinu: vīriešiem izdabāt nedrīkst, viņus nedrīkst izlaist, bet suņus – drusku drīkst. Jo suņi atšķirībā no vīriešiem to spēj novērtēt. Vīrietis ātri vien pierod pie visa, kas viņa labā tiek darīts, un tad jau kļūsti viņam par kalponi. Suns tevi vienmēr uzskatīs par saimnieci. Tu viņa dzīvē vienmēr būsi galvenā."

Aiva sakās, ka nekad – ne jaunības mīlas trakumā, ne tagad, kad jau dzīve pamācījusi – nav atzinusi vīriešu audzināšanu, pieskatīšanu, turēšanu pavadā, lai reizumis palaistu brīvsolī. "Tiklīdz sāc spēlēt šīs spēlītes, ko reizēm mēdz saukt par sievietes gudrību, tā, manuprāt, pazūd jūtas, mīlestība. Ja nav savstarpējas uzticēšanās un cieņas, tad nekādas pavadas nelīdzēs. Un man tāds vīrietis nemaz arī nav vajadzīgs. Tagad, atskatoties uz savu laulību, kas izjuka vīra neuzticības dēļ, teikšu godīgi: ja man jāizvēlas – mājās ielaist vīrieti vai suni, tad labāk izvēlos trīs suņus un nevienu pašu vīrieti."

"Man grūti izprast šādu nostāju," iebilst Gundega. "Pilnvērtīgai sievietes dzīvei vīrietis līdzās ir vajadzīgs." Bet ja nu vīrietis nodarījis gauži, gauži, ko suns nekad tomēr nespēj saviem cilvēkiem nodarīt, izņemot aiziešanu citos medību laukos? "Es ļoti raudāju, kad sunītis nomira. Par vīra aiziešanu tādu pārdzīvojumu man nebija," neslēpj Aiva. Gundega jau pielaidīgāk atzīst: "Protams, vīrieša nodarītās morālās pārestības sāp daudz vairāk nekā suņa. Vien kad ar dzīvnieku kaut kas notiek – tad sāp tieši tāpat kā par bērniem, vīru. Vismaz mūsmājās suns ir kā vēl viens bērns."

Vienkāršība nāk caur suni

Kāda tad būtu latviešu sieviešu atbilde Klēras Steiplzas izvirzītajām tēzēm par suņu un vīriešu līdzību? Aiva ir strikta: suņi viņai nevar palīdzēt izzināt un saprast vīrieti. Gundaga akceptē: suns var līdzēt gan! Arī Indra piekrīt, turpinot uzskaitīt sakritības: "Nemīlēts un izsalcis suns ies un meklēs vietu, kur viņš kādam ir vajadzīgs. Un, ja kaut nemanāmi neparūpēsies par savu vīrieti, viņš arī aizslīdēs. Manuprāt, galvenais attiecībās kā ar suni, tā vīrieti neko nedarīt uzbāzīgi."

Pag, pag, bet sunim, dresūras laikā uzbāzīgi liekot vēl un vēlreiz atkārtot komandas, dodot uzdevumus, viņš iemācās paklausīt ne tikai komandai Blakus!, kamēr tikai retā valdonīgā sieviete iespēs vāju vīrieti izdresēt bezierunu paklausībā. "Uzbāzīgi dresējot, sunim tik tiešām var visu iemācīt, tomēr pretestība, komandas izpildot, dzīvniekā saglabāsies. Ar mīlestību, maigumu, neuzbāzīgi viss darāms..."

Žaklīna, kura, kā pati smej, no Steiplzas atklājumiem ir patīkami šokēta, uzskata: vīriešus salīdzināt ar suņiem – tas ir oriģināls atklājums!

"Šādi atklājas tādas vienkāršas dzīves patiesībās. Steiplzas rakstīto vajag uztvert ar humoru, lai gan – tajā ir vērts arī ieklausīties. Viņas ieteikumi palīdz vienkāršās līnijās saprast vīrieti, nevis, kā mēs esam radušas – mūžam kaut ko sarežģītu vīriešiem apkārt satamborēt. Un ja vīrieši par šo salīdzināšanu ar suni apvainojas, ai.

***

Līdzības starp vīriešiem un suņiem*

Skaistums

V:Skaistie vīrieši, tā sauktie smukulīši, nav nekāds labais ķēriens. Bieži vien viņi tā paraduši paļauties tikai uz glīto izskatu, ka nemaz nav papūlējušies attīstīt savu personību un izkopt humora izjūtu, un šīs divas īpašības ir nesalīdzināmi nozīmīgākas, jo ir taču no svara, kas vīrietim galvā, sirdī un dvēselē.

S:Neizvēlies suni tikai iespaidīga ārējā izskata dēļ. Tieši dziļāk ir meklējamas tādas īpašības kā uzticība, pieķeršanās, gatavība kalpot un absolūta mīlestība. Un šīs nu ir tās īpašības, kas ikvienam saimniekam sagādā visvairāk prieka, nevis tas, kādā krāsā sunim ir acis vai cik mīksts ir tā kažoks. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka skaistu suni visdrīzāk mēģinās nozagt!

Vecums

V:Nekad nevar zināt, kas sanāks, ja sāksi saieties ar gados vecāku vīrieti. Viņiem parasti trūkst piekāpības, un viņi ļoti nelabprāt maina savus paradumus. Īpaši piesardzīga esi, ja ir darīšana ar vīrieti pēc četrdesmit, kurš nekad nav bijis precējies vai kuram nav bijis kaut vai ilgstošs emocionāls sakars.

S:Ja esi ieguvusi jau pieaugušu suni, nevis kucēnu, nebūs viegli viņu atradināt no vecajiem paradumiem. Suns vecos stiķus un niķus mēģinās dabūt cauri arī tavās mājās.

Bērni

V:Ja vīrietis paziņo, ka viņš nevēlas attiecības, kas uzliek kādas saistības, vēl jo mazāk – laulības un bērnus, bet tu pati to visu gribi, tad šis vīrietis tev vienkārši neder.

S:Iegādājoties suni, noteikti jāizvēlas tāds, kas labsirdīgi izturas pret bērniem. Pat ja tev bērnu nav un tu viņus arī neplāno, tomēr tev kopā ar suni būs jāsastopas ar tiem it visur.

Neskrien pakaļ!

V:Ļauj vīrietim būt pēddzinim un medniekam.

S:Ja tu dzīsies pakaļ sunim, viņš skries prom. Suns gluži instinktīvi kļūst nervozi satraukts, kad viņu kāds mēģina vajāt un noķert. Labāk dari pretēji – pagriez tam muguru un noteiktā solī dodies prom. Tu redzēsi, ka suns skriešus metīsies tev pakaļ.

Tas, ko nevar dabūt

V:Ģenētiskā ziņā vīrieši ir ieprogrammēti būt par medniekiem. Viņiem patīk, ja guvums ir ilgi jālenc un jāvajā, un, jo grūtāk medījums bijis iegūstams, jo tas vērtīgāks. Esi izvairīga un nepieejama, un vīrieši līdīs vai no ādas ārā, lai tevi dabūtu.

S:Visiem suņiem ļoti gribas dabūt to, ko dabūt nevar. Suns stundām var sēdēt un uzlūkot kāroto, bet nesasniedzamo ar ilgu un cerību pilnu skatienu.

Dresūra

V:Noteikumus, ar kādiem jūsu attiecības vispār ir iespējamas, dari vīrietim zināmus, cik agri vien iespējams. Noformulē un paturi prātā trīs prasības, kurās, tavuprāt, nebūtu pieļaujami nekādi izņēmumi. Un nepiešķir nekādus atalgojumus, iekams viņš to nebūs labi apguvis.

S:Jau no pašas pirmās dienas sunim jāiemāca, ka tu te esi galvenā. Sunim patiesībā tīri labi patīk dzīvot pēc noteikumiem – tie viņa dzīvi padara drošāku un prognozējamāku. Lai gan tas neizslēdz mēģinājumus pārbaudīt, cik tad īsti tālu ir tā robeža, kuru varētu mēģināt pārkāpt. Suņa dabā ir censties nesodītam izdarīt pēc iespējas vairāk nedarbu, un tavs uzdevums ir laikus viņu apturēt.

Tēviņu būšana

V:Cilvēkos ļauj savam vīrietim justies kā vīrietim. Vīrietis vīrieti vērtē pēc trim aspektiem: pēc auguma, turības un pēc sievietes, ar kuru tas ir kopā. Tāpēc citu priekšā nekritizē, nenonievā un neizsmej savu vīrieti.

S:Sunim ir ļoti svarīgi apzināties, ka viņš starp visiem suņiem ir tas pārākais. Esot viņu vidū, tavam sunim nemaz negribas, lai tie saprastu, ka viņam kāds uz vārda jāklausa un kāds var viņam pavēlēt. Sākumā būs varena izrādīšanās, dižošanās un savstarpēja apošņāšanās, līdz suņi cits citu novērtēs un konstatēs, kuram tad īsti pienākas vadošā loma.

Savējo vidū

V:Atvēli savam vīrietim kādu iespēju doties brīvsolī bez tavas uzraudzības. Vīrieši nevar ciest, ja viņus tur, pārāk stingri iegrožo. Viņiem šķiet, ka tiem nepieciešama rīcības brīvība, tāpēc lai jau tā viņiem uz kādu brīdi tiek. Dīvainākais ir tas: ja vīrietis to dabū bez prasīšanas, tad viņš alkst pēc pilnīgi pretējā.

S:Katram sunim nepieciešams kādu laiku pavadīt arī suņu kompānijā. Viņam patīk izlaist kādu riksīti un sastapties ar citiem suņiem, un, ja tu to neliegsi, viņš ikreiz ar prieku atgriezīsies pie tevis. Ja tu nemitīgi viņu apsauksi vai metīsies pakaļ, lai vestu atpakaļ, viņš muks projām un kļūs pavisam nekontrolējams.

Darbs

V:Neuztver vīrieša darbu un tam veltīto laiku kā konkurentu sev, jo vīrietim darbs nepieciešams, lai justos apmierināts.

S:Suņiem ļoti patīk nopietnas nodarbības, kurām var nodoties ar visu sirdi. Tā var būt gan kaula graušana, gan putniņu trenkāšana, gan bedres rakšana. Visām šīm nodarbēm tiek veltīta vienlīdz koncentrēta un neatlaidīga uzmanība, un var šķist, ka tevi viņš pilnībā aizmirsis. Suns joprojām tevi mīl, kaut arī šobrīd viņa uzmanību izpelnījies kas cits.

Pavadiņa

V:Kaut arī vīrietim nepieciešams apzināties, ka viņam ir iespējas rīkoties pēc sava prāta, viņam tomēr pavisam skaidri jāapzinās, kas ir tas, ko tu pacietīsi un ko – ne. Ja vīrieša rīcība sāk tev sagādāt raizes, tad ir īstais laiks atgādināt viņam dažas tavas pamatprasības.

S: Ikviens suns laiku pa laikam ir turams pavadā. Ieteicams lietot retrakcijas pavadiņu: tā dod iespēju variēt saites garumu pēc vajadzības. Kad esi brīvā dabā un nekā bīstama tuvumā nav, suns var tikt samērā tālu no tevis, bet, ja draud briesmas, vari turēt viņu pavisam īsā saitē.

Sods par palaidnībām

V:Ja tavs vīrietis izdara kaut ko tev nepieņemamu, necienīgu vai nekrietnu, vienīgais veids, kā viņam iemācīt nekad vairs tā nerīkoties, ir uz laiku pilnīgi nozust no viņa redzesloka.

S:Suns nevar izturēt, ja viņu ignorē. Ja tavs suns bijis negants vai palaidnīgs, tad viņam jāiemāca, ka tu to vis necietīsi. Un vislabāk tas panākams ar pilnīgu ignorēšanu. Tu pārliecināsies, ka suns arvien neatlaidīgāk mēģinās piesaistīt tavu uzmanību.

Greizsirdība

V:Izvairies no flirtēšanas ar citiem vīriešiem sava drauga klātbūtnē. Pieņem, ka viņš pats labi zina, cik iekārojama esi. Ja kāds centīsies sākt tevi aplidot, tavam draugam klātesot, tad veltī draugam vairāk uzmanības nekā parasti.

S:Katrs suns jūt zināmu greizsirdību un nedrošību, ja tuvumā ir citi suņi, kurus tu klaji apbrīno vai pat samīļo. Tāpat tavam sunim nepatiks, ja pārnāksi mājās ar sveša suņa smaku. Ja tava izturēšanās pret kādu citu suni būs pārāk draudzīga, tavējais var justies savās tiesībās apdraudēts un tāpēc sākt ņirgt zobus un rūkt.

Jutīgā vietiņa

V:Nekautrējies izpētīt, kur tavam vīrietim vislabāk patīk saņemt skūpstus. Varbūt viņu vislabāk var iedarbināt, ja pakņudina vai pabužina ausi vai kaklu. Kad šis punkts ir atklāts, izmanto to, kad vien nepieciešams.

S:Katram sunim ir sava jutīgā vietiņa – tev tikai tā jāatklāj. Suns, izbaudot īstās vietiņas kārtīgu kasīšanu, var nonākt tādā ekstāzē, ka no labsajūtas nespēs ne pakustēt. Lai šo labsajūtu piedzīvotu atkal un atkal, suns bieži nāks tev klāt cerībā, ka viņu atkal pakasīsi. Taču nedari to vienmēr, tikai paretam kā atalgojumu par labu uzvedību. Lai suns pamokās neziņā, vai šoreiz izdosies baudu piedzīvot vai varbūt tomēr ne.

Sekss

V:Ja esi sākusi saieties ar vīrieti, kura daikts nekādi nav noturams biksēs un kuram ir sveši tādi jēdzieni kā uzticība un attiecību pastāvīgums, kurš tevi nemitīgi pazemo un apkauno ar saviem sānsoļiem, tad neatliek nekas cits kā šādu sakaru izbeigt.

S:Ko darīt, ja tavs suns ir seksuāli pārāk aktīvs un cenšas aplēkt it visu, kas vien gadās tuvumā? Mēģini novērst viņa uzmanību uz kaut ko citu. Ja nu tas nekādi neizdodas un problēma turpinās, tad diezgan labs risinājums būtu kastrācija.

Suns paliek suns

V:Vīrietis paliek vīrietis, un neko citu no viņa gaidīt nav lielas jēgas. Kaut arī mums ļoti gribētos, lai mūsu sapņu vīrietis būtu uzticīgs un monogāms, dzīvē tā parasti nenotiek. Ja tavs vīrietis tevi mīl un viņa kreisie gājieni atgadās pavisam reti, tad labāk ir izlikties neko nemanām, ja vien tavs draugs ir diskrēts un viņa attieksme pret tevi ir cieņas pilna. Jo vīrietim kreisie gājieni patiesi neko daudz nenozīmē.

S:Tavs suns tevi mīl bezgalīgi un no visas sirds. Galu galā tu viņa dzīvē taču esi visnozīmīgākais radījums. Taču, lai arī tā ir, šad un tad tev nāksies piedzīvot, ka, otrā parka malā saodis kuci, kas meklējas, uz vienu neprātīgu brīdi viņš tevi pilnīgi aizmirsīs. Ir tādas dziņas, kas gluži vienkārši ir stiprākas par visu pārējo. Sunim nav tik daudz saprāta un gudrības, lai apstātos un apsvērtu, vai viņa rīcība tevi neaizvainos. Ŗ

* No Klēras Steiplzas grāmatas Visu, ko zinu par vīriešiem, esmu uzzinājusi no sava suņa; izdota apgādā Zvaigzne.

***

Vai vīrietī mīt kas sunisks?

Dzīvnieku speciālists, vilka saimnieks Ingmārs LĪDAKA:

"Katrā vīrietī ir kaut kas no suņa kā mājas sarga, no iebaidīta suņa, riestojoša suņa un suņa, kurš zina savu vērtību. Tomēr, ja es nebūtu pārliecināts, ka šis cilvēks labi pazīst suņa dabu, un ja vēl intonācijā, kurā teiktu: "Tu – suns!", skanētu negatīva nots – daudzos gadījumos es apvainotos, kaut uzskatu, ka nav sliktu vai negatīvu dzīvnieku."

Saeimas deputāts, skotu terjera un vācu aitu suņa saimnieks Kārlis LEIŠKALNS:

"Nū... Katrā vīrietī ir kaut kas sunisks. Piemēra, es reizēm esmu tikpat nešpetns kā mans terjers un reizēm pasaulē lūkojos ar tikpat žēlīgu skatienu kā mans vilks. Tāpēc, pat ja man teiktu "Tu – suns tāds...", es neapvainotos. Es jau sen ne par ko vairs neapvainojos."

Dzīvnieku kapsētas Citi medību lauki direktors, ņūfaundlenda saimnieks Uģis RŪĶĪTIS:

"Jau slavenais karikatūrists Bidstrups zīmēja darbus par suņa līdzību saimniekam! Arī man ar suni ir daudz kopīga: slinkums, spītība, vienubrīd pat svars. Ņufis pēc savas dabas ir pofigists, un es tāds pats. Tāpēc – par ko apvainoties? Sievietei, kas ir man līdzās, ir jāmīl mans suns un suns manī!"

TV žurnālists, vilka saimnieks Egils ZARIŅŠ:

"Uz ielas nereti redzu, cik dažs saimnieks ar savu suni vizuāli un uzvedībā ir līdzīgi, bet par sevi un savu suni šādā kontekstā neesmu aizdomājies. Noteikti līdzības pastāv. Tāpēc, ja vien situācija un konteksts, kurā es tiktu nosaukts par suni, būtu labvēlīgs, es noteikti neapvainotos.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu