Bijušais "Red Wings" treneris Lūiss kļuvis par Ukrainas izlases vadītāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: (arh. foto).

Par jauno Ukrainas hokeja izlases galveno treneri apstiprināts bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Detroitas "Red Wings" un Bostonas "Bruins" vadītājs kanādietis Deivs Lūiss, vēsta ietekmīgais Krievijas laikraksts "Sport-Express".

Lūiss ceturtdien ieradās Kijevā, lai parakstītu līgumu līdz šīs sezonas beigām, atsaucoties uz Ukrainas Hokeja federācijas prezidenta Vjačeslava Zavalnjuka teikto, ziņo laikraksts.

7.novembrī kanādieša vadībā Ukrainas izlase uzsāks gatavošanos "Euro Ice Hockey Challenge" turnīram Polijā, kurā bez mājinieku un Ukrainas izlasēm piedalīsies arī Krievijas otrā izlase un Nīderlandes valstsvienība.

Ukraina 2011.gada aprīlī uzņems pasaules čempionāta pirmās divīzijas B apakšgrupas spēles. Tajās par vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā Ukrainas hokejisti spēkosies ar Kazahstānas, Polijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Igaunijas hokejistiem.

57 gadus vecais Lūiss NHL kā spēlētājs pavadīja 16 sezonas, pārstāvot Ņujorkas "Islanders", Losandželosas "Kings", Ņūdžersijas "Devils" un Detroitas "Red Wings" vienības un piedaloties 1008 spēlēs.

Vēlāk jau galvenā trenera statusā Lūiss no 2002. līdz 2004.gadam vadīja "Red Wings" komandu, divās sezonās aizkļūstot līdz Stenlija kausa izcīņas konferences attiecīgi ceturtdaļfinālam un pusfinālam.

Savukārt 2006./2007.gada sezonā Lūiss vadīja "Bruins" vienību, nespējot ar komandu kvalificēties Stenlija kausa izcīņas spēlēm.

Pagājušajā sezonā Lūiss bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" galvenā trenera Glena Henlona asistents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu