Lemberga partija aicina Kristovski atkāpties no amata (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdošajā koalīcijā ietilpstošās Zaļo un zemnieku savienības sadarbības partnera partijas "Latvijai un Ventspilij" valde aicina Ģirtu Valdi Kristovski ("Vienotība") atkāpties no ārlietu ministru amata, informēja "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Šodien "Latvijai un Ventspilij" valdes un Ventspils pilsētas domes frakcijas sēdē izskatīta un izvērtēta informācija par pirms gada notikušu saraksti starp trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci un Kristovski. Klajā nākusi informācija, ka Kristovskis izteicis atbalstu Sluča apgalvojumam, ka viņš kā ārsts Latvijā nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem.

Izvērtējot vēstulēs paustos viedokļus, "Latvijai un Ventspilij" valde aicina partiju apvienību "Vienotība", partiju "Pilsoniskā savienība" un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) izvērtēt, vai rusofobija ir savienojama ar demokrātiskas valsts Ministru kabineta locekļa statusu un it īpaši ar ārlietu ministra statusu, informēja "Latvijai un Ventspilij" valde.

"Latvijai un Ventspilij" valde nosoda rusofobiju un jebkuru cilvēku diskrimināciju pēc rases, tautības, valodas, reliģiskās pārliecības un politiskās piederības, kā arī "absolūti pieturas pie Satversmē rakstītā principa, ka cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas", informēja partijas valdē.

Kā ziņots, dienu pēc jaunās valdības apstiprināšanas opozīcijā esošās apvienības "Par labu Latviju" un "Saskaņas centrs" Saeimas deputāti iesnieguši Kristovska demisijas pieprasījumu. Opozīcijas politiķi norāda, ka Kristovskis it kā paužot "demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus uzskatus".

Saeima par opozīcijas pieprasīto jaunā ārlietu ministra demisiju lems ārkārtas sēdē otrdien, 9.novembrī, plkst.12.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu