Iesūdz grupu Guns N' Roses par plaģiātismu (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Divas neatkarīgas ierakstu kompānijas iesūdzējušas amerikāņu rokgrupu "Guns N' Roses", apgalvojot, ka mūziķi nelikumīgi izmantojuši kāda vācu mūziķa dziesmas savā pēdējā albumā "Chinese Democracy".

Grupu un tās ierakstu studiju "Interscope-Geffen A&M" iesūdzējusi britu ierakstu kompānija "Independiente" un kompānijas "Domino Recording Company" struktūrvienība, kurām pieder licences tiesības uz vācu mūziķa Ulriha Šnausa dziesmām.

Saskaņā ar prasītāju iesniegumu dziedātājs Aksels Rouzs un pārējie grupas "Guns N'' Roses" dalībnieki, kā arī albuma producenti izmantojuši fragmentus no divām Šnausa dziesmām - "Guns N'' Roses" un "A Strangely Isolated Place" - skaņdarbā "Riad N'' the Bedouins". Cietušās kompānijas pieprasa vienu miljonu ASV dolāru (480 000 latu) par nodarītajiem zaudējumiem.

Albums "Chinese Democracy" ir grupas pirmais jaunais albums pēdējo 17 gadu laikā, kas ar visai neveiksmīgu pārdošanas rezultātu tika izdots pagājušā gada novembrī.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu