"Nemirstīgie" un Mikijs Rurks uzvar ASV

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sengrieķu mītu un fantastikas apvienojums 3D formāta filmā "Nemirstīgie" ("Immortals") šonedēļ iekarojis Ziemeļamerikas kino skatītāju makus un sirdis, ziņo ārvalstu prese.

Filma, kurā spēlē arī leģendārais Holivudas sliktais zēns Mikijs Rurks (Mickey Rourke), pirmajā nedēļā nopelnījusi 32 miljonus dolāru. Kino eksperti lentei prognozēja vien 15 miljonu ienākumus. Filmu var pielīdzināt pērn iznākušajam grāvējam, "Warner Bros" radītai grieķu mitoloģijas sāgai, 1981.gada filmas rimeikam "Clash of the Titans" ("Titānu cīņa"). Tomēr "Nemirstīgo" vēriens ir ievērojami mazāks (kaut vai tāpēc, ka aiz šī darba stāv daudz mazāks finansējums).

Amerikāņu komiķa Adama Sandlera (Adam Sandler) jaunākā filma "Džeks un Džila ("Jack and Jill") debitē 2.vietā ar 26 miljoniem. Filmā Sandlers šoreiz atveido divas galvenās lomas.

Pagājušo divu nedēļu līderis - populārās kino franšīzes "Šreks" blakusprojekts - animācijas filma "Runcis Zābakos" ("Puss in Boots") Ziemeļamerikas kinoteātros noslīdējis uz 3.vietu (25,5 milj.). Kopumā ASV filma jau nopelnījusi 108,8 miljonus dolāru.

Foto: publicitātes

Filma stāsta par CIP (FBI) radītāja Edgara Hūvera karjeru, sākot no 1935.gada, kad izveidota Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP), līdz nāvei 1972.gadā.

Hūvers kalpoja astoņiem prezidentiem un sešpadsmit ministriem, viņa aģentūra izmeklēja prezidenta Kenedija slepkavību, viņa izmācītie aģenti nodarbojās ar Kukluklsanu, ķēra gangsterus, cīnījās ar amerikāņu un japāņu spiegiem, atmaskoja slepenos komunistus un padomju specdienesta locekļus. Viņa sīvs ienaidnieks bija arī leģendārais Džons Dilindžers un ceturtā vara - amerikāņu prese. Par Hūvera privāto dzīvi līdz pat šai dienai maz kas zināms. Baumo, ka viņam, esot dedzīgam seksuālo minoritāšu pretiniekam, bija romāns ar FIB darbinieku Klaidu Tolsonu. Lai kā arī būtu, viņš ne reizi nav bijis precējies, viņam nav bijušas mīļākās. Neilgi pirms savas nāves viņš visu savu mantu novēlēja tieši Tolsonam.

Kopējā kase šajā nedēļas nogalē bijusi 128 miljoni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu