«Facebook» gatavojas invāzijai mobilo pakalpojumu tirgū

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Sociālais tīkls «Facebook» apstiprinājis jaunu stratēģiju, atbilstoši kurai kompānija plāno iekarot mobilo pakalpojumu tirgu, vēsta «BBC News».

Pēc pasaulē populārākā sociālā tīkla dibinātāja Marka Cukerberga vārdiem, «Facebook» plāno padarīt mobilo tālruni par sociālā tīkla daļu, ar kura palīdzību, piemēram, varēs arī saņemt atlaides veikalos. Cukerbergs sola, ka «Facebook» piešķirs uzņēmējiem iespējas piedāvāt savus pakalpojumus lietotājiem pa telefonu, savukārt «svešie» izstrādātāji varēs brīvi integrēt savas programmas tīklā – līdzīgi kā oktobra vidū integrējās «Skype» un «Facebook». Tāpat nākotnē tīkla lietotāji varēs izmantot savas «Facebook» paroles, lai piekļūtu citiem mobilajiem pielikumiem.

www.pok.lv

«Šo lietu apvienošana ļaus radīt jaunas kompānijas un mainīt priekšstatus par tradicionālajām industrijām,» sacīja Cukerbergs.

Pašlaik 200 miljoni no 500 miljoniem «Facebook» lietotāju apmeklē savas lappuses sociālajā tīklā, izmantojot dažādas mobilās platformas. Kā paziņojis «Facebook», lielākā daļa šo apmeklētāju izmanto mobilos tālruņus «iPhone» un «Android».

Pagājušajā gadā sociālo tīklu ar mobilo tālruņu starpniecību apmeklēja aptuveni 65 miljoni lietotāju.

Pēc Cukerberga vārdiem, mobilo tālruņu lietotāji ir divreiz aktīvāki sociālajā tīklā, salīdzinot ar personālo datoru lietotājiem.

Vienlaikus «Facebook» dibinātājs noraidījis baumas, ka sociālais tīkls it kā izstrādā savu mobilo tālruni, kurš varētu radīt konkurenci «iPhone» un «Android». «Mūsu uzdevums ir padarīt ikvienu par sabiedrības daļu. Ja tu ražo «iPhone», tad tavs mērķis ir pārdot iespējami vairāk tālruņu. Mums ir cits mērķis,» sacīja Cukerbergs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu