Kristovskis: nevērtēju cilvēkus pēc nacionālās piederības (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējo dienu laikā masu saziņas līdzekļos ir radīta virkne manu personu aizskarošu un manai pārliecībai neatbilstošu vērtējumu. Tāpēc atkārtoti apliecinu, ka nekad neesmu izteicis spriedumus par cilvēkiem saistībā ar viņu nacionalitāti, un ar cieņu un toleranci izturos pret visu tautību cilvēkiem.

Vēlos uzsvērt, ka pirms gada interneta sarakstē izteicos par citu "Pilsoniskās savienības" PS biedra Aivara Sluča e-pastu, nevis to, kurā absolūti nepieņemamus prātojumus par savu ārsta praksi izteicis A.Slucis.

Es, "Pilsoniskās savienības" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, izteicos par problemātiku, kuru A.Slucis sarakstē bija aizsācis iepriekš un kurai viņš pats bija devis nosaukumu "Vai latvieši padodas?".

Ko A.Slucis tika rakstījis e-pastā, kura saturu tiku vērtējis kritiski? Savā e-pastā A.Slucis aicina cīnīties par "iespēju būt saimniekiem savā zemē", runā par nepieciešamību" iegūt kontroli Saeimā", lai "apietu korumpētos ierēdņus un tiesas", "par milzu īpašumu zagšanu un piesavināšanu Latvijā", aicina "publicēt čekas maisus", "likvidēt vienu HES, lai Staburags celtos no ūdens", "slēgt visas azartspēles Latvijā, lai celtu vienu skaistu kazino Rīgā" un tamlīdzīgi.

Ņemot vērā to, ka šajā e-pastā A.Slucis apsūdz manis vadīto "Pilsonisko savienību"" un partiju Jaunais laiks "nespējā stratēģiski domāt", norāda, ka "Šlesers ir publiski izteicies, ka atbalsta Latvijas atomelektrostacijas būvi, kādēļ ne Kristovskis?" un nesaprot, kāpēc "LPP/LC jaunatnes organizācija "Pirmie" strādā Anglijā, lai panāktu latviešu atgriešanos Latvijā, bet kādēļ ne PS un JL?", kā arī izsakās par Latvijas pārkrievošanu,

Es, Ģirts Valdis Kristovskis savā 2009.gada 15.oktobra e-pastā izteicu savu komentāru, piekrītot A.Slucim, ka atsevišķas minētās problēmas pastāv, taču norādīju, ka PS nav atkāpies no latviešu interešu pārstāvniecības. Vēršu uzmanību uz to, ka manu vērtējumu par A.Sluča izteikumiem raksturo mans nākamais teikums, ka "histērija šeit nepalīdz". Jēdziens - histērija, ir mans patiesais vērtējums A.Sluča izteikumiem!

Tieši tāpēc minēto e-pasta vēstuli tiku noslēdzis nepārprotami: "Jau atkal aicinu, saglabāt veselo saprātu un neapkarot vienam otru (..) jautājumos, kam nav tieša sakara ar mūsu programmu un mērķiem. Ir žēl, ka nepārdomāti izteicieni, e-pasta līmeņa varonība, paņem mūsu enerģiju. Aicinu ikvienu meklēt iespējas, kā savu viedokli un kareivīgumu pārvērst rezultatīvā gala rezultātā."

Vēlreiz vēlos apliecināt, ka manas izteiktās domas PS biedru sarakstē nav bijušas atbalsta izteikšana A.Slucim, bet vēlme pārtraukt šādas PS programmai un mērķiem neatbilstošas diskusijas PS biedru starpā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu