Ekranizēs Stīvena Kinga romānu «Doktors Miegs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tiks ekranizēts amerikāņu rakstnieka Stīvena Kinga 2013. gada romāns «Doctor Sleep» («Doktors Miegs»), kas ir slavenā darba «The Shining» («Mirdzums») turpinājums, ziņo britu laikraksts «The Guardian».

Filmas scenārija autors būs «oskarotais» Akiva Goldsmens, kurš darbojies «Batman» («Betmens»), «Paranormal Activity» («Paranormālās parādības») un «Transformers» («Transformeri») filmu sērijās. Prestižo ASV Kinoakadēmijas balvu viņš saņēma par 2001. gada drāmas «A Beautiful Mind» («Brīnišķais prāts») scenāriju.

«The Shining» aprakstītais puika Denijs Torenss vairākus gadus pēc romāna notikumiem kļuvis par slimnieku kopēju un ar savām spējām palīdz mirstošajiem pacientiem pārcelties no vienas pasaules uz citu. Viņš satiek mazu meiteni ar tādām pašām spējām, kuru vajā pārdabiskās enerģijas «vampīri».

68 gadus vecais Kings būs kinolentes galvenais producents.

Kings iepriekšējās intervijās atzinis, ka viņam neesot patikusi režisora Stenlija Kubrika «The Shining» ekranizācija, kas iznāca 1980. gadā.

Drīzumā iznāks vairāku Kinga darbu ekranizācijas. Šogad iznāks apokaliptiskā šausmu romāna «Cell» ekranizācija ar aktieriem Džonu Kjūsaku un Semjuelu L.Džeksonu galvenajās lomās, kā arī filma «The Dark Tower», kurā spēlēs Idriss Elba un Metjū Makonehijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu