Ko ceļ Mežciema galā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pļavā Biķernieku un Kaivas ielas krustojumā notiek vērienīgi būvdarbi. Tur tiek realizēts jaunais projekts "Dzimtā sēta – 7". Tā rezultātā pilsēta kļūs par piecām lielām daudzdzīvokļu mājām bagātāka.

Pļava veiksmīgi "ieņemta"

Mežonīgā pļava, kas savieno Mežciema vienu galu ar Dreiliņiem un Pļavniekiem, jau sen prasījās pēc sakārtošanas. Dreiliņu un Pļavnieku pusē ir uzbūvēta tirdzniecības centra RIMI administratīvā ēka un noliktavas, kā arī rīdziniekiem labi zināmais Dreiliņu dzīvojamais masīvs. Savukārt gar Ulbrokas ielu veiksmīgi izvietojušās dažādu lielu firmu bāzes un ofisi. Vienīgi Biķernieku un Kaivas ielas gals bija palicis neapgūts. Šobrīd tur celtniecība rit pilnā sparā.

Pilsētiņa pilsētā

Kopējā celtniecības darbiem atvēlētā zemes platība ir 45 243 m2. Šajā teritorijā tiks uzceltas piecas daudzstāvu dzīvojamās mājas ar 630 dzīvokļiem. Lai "Dzimtās sētas" iedzīvotājiem viss būtu uz vietas, ēku pirmajos stāvos plānots iekārtot telpas medicīnas centram, aptiekai, zobārstu praksei, skaistumkopšanas salonam un sporta centram. Daudzsološs ir projekta īstenotāju solījums atvēlēt telpas arī bērnudārzam.

Būvēs ērti

"Dzimtās sētas" mājaslapā esošā informācija vēsta, ka tiem iedzīvotājiem, kuri ievāksies pirmie, nekādas ar būvniecību saistītas neērtības nebūs jācieš.

Būvniecība norisināsies divos posmos. Pirmo posmu, kura ietvaros tiks uzceltas divas mājas, plānots pabeigt 2007. gada beigās. Pirmajā mājā būs 143 dzīvokļi, kuru iedzīvotāji varēs novietot savas automašīnas vienā no 139 vietām pazemes autostāvvietā. Savukārt otrajā mājā būs 95 dzīvokļi un 89 vietas pazemes autostāvvietā. Šo māju apkārtne tiks labiekārtota – tajā paredzēts izveidot bērnu rotaļu laukumu un autostāvvietas viesiem. Kad ekspluatācijā būs nodotas pirmās mājas, atlikusī celtniecības darbiem paredzētā teritorija tiks sadalīta tā, lai dzīvojamā kompleksa otrā posma celtniecības darbi netraucētu 238 pirmajās divās mājās iekārtoto dzīvokļu iemītniekiem.

Otrā būvniecības posma ietvaros tiks uzceltas trīs dzīvojamās mājas: pirmajā mājā būs 110 dzīvokļi un 103 vietas pazemes autostāvvietā, otrajā – 110 dzīvokļi un 107 vietas pazemes autostāvvietā, bet trešajā, kas būs šī kompleksa lielākā ēka,?– 165 dzīvokļi un 156 vietas pazemes autostāvvietā. Arī šo māju apkārtne tiks labiekārtota – tajā paredzēts izveidot parka zonu ar strūklaku un atpūtas vietām, bērnu rotaļu laukumu un autostāvvietas viesiem. Šajā posmā uzceltos dzīvokļus plānots nodot ekspluatācijā 2009. gadā.

Projekts visiem

Iespējams, ka šis projekts pircējus pievilinās ar daudziem mazas platības dzīvokļiem. Šeit būs pieejami:

=vienistabas dzīvokļi ar platību no 34 līdz 40 m2,

=divistabu dzīvokļi ar platību no 54 līdz 68 m2,

=trīsistabu dzīvokļi ar platību no 73 līdz 93 m2,

=četristabu dzīvokļi ar platību no 83 līdz 108 m2.

Katra dzīvokļa plānojums ir rūpīgi pārdomāts, bet istabas – izolētas. Nepieciešamības gadījumā divus vai vairākus dzīvokļus var apvienot vienā.

***

Informācija

Mežciemā vēl ceļ:

="Jaunbiķerus" – Kaivas ielā, uz Rīgas robežas starp Biķernieku un Deglava ielu. Visa Jaunbiķeru kvartāla teritorija tiks bagātīgi apzaļumota un labiekārtota. Kvartāla vidū augošajā priežu pudurī paredzēts izveidot zaļo zonu ar pastaigu celiņiem. Starp ēkām būs izklāts bruģētu celiņu tīkls, tiks izveidoti seši bērnu rotaļu laukumi. Patīkamu akcentu Jaunbiķeru teritorijai piešķirs Dreiliņupīte, kuras krasti būs labiekārtoti un savienoti ar tiltiņiem.

="Mežciems" jeb "MežaCiems" – 20 mājas Biķernieku ielā. Katrai grupai ir paredzēta sava iekšējā "zaļā sala" – pagalms ar pastaigas celiņiem, atpūtai paredzētiem soliņiem un bērnu spēļu laukumiem. Apzaļumošanas projekts ietver sevī ne tikai pierastos dekoratīvos augus, bet arī augļu kokus un krūmus.

Mierīgai dzīvei MežaCiemā paredzēta ne tikai profesionāla drošības sistēma, bet arī zaļā zona, kas atradīsies gar upīti, sauktu Dreiliņupīte, un gar Biķernieku ielu.Informācija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu