Noskaidrotas desmit populārākās dziesmas, ko atskaņo bērēs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī svecīšu vakars ir aiz muguras, piedāvājam ieskatu savdabīgā topā - «populārākās dziesmas, ko atskaņot bērēs». Tas Apvienotajā Karalistē izveidots, balstoties uz aptaujas datiem - kopumā analizētas 30 000 bēru 12 mēnešu griezumā. «Aptaujas rezultāti liecina par pārmaiņām attieksmē pret bērēm. Mūsdienu bērēs vissvarīgākā ir personīgā izvēle. Bērēs tiek spēlētas ļoti dažādas dziesmas, jo arvien vairāk cilvēku šo notikumu vēlas izveidot pēc savas gaumes, bet tuvie cilvēki vēlas godināt aizgājēja dzīvi ar atbilstošām atvadām,» sacīja apbedīšanas biroja «The Co-operative Funeralcare» pārstāvis.

 
Booker T & the MG's
Booker T & the MG's Foto: Publicitātes foto

10. Booker T & the MG's «Cricket Theme/Soul Limbo»

1968. gadā ierakstītais instrumentālās mūzikas skaņdarbs ar marimbas solo kļuvis populārs, pateicoties tā izmantošanai pārraidēs par kriketu. Izrādās, tas iecienīts arī bērēs. Diezgan optimistisks gabaliņš!

 
Gerry and the Pacemakers
Gerry and the Pacemakers Foto: Publicitātes foto

9. Gerry and the Pacemakers «You'll Never Walk Alone»

«You'll Never Walk Alone» ir dziesma no 1945. gada mūzikla «Carousel», kura tiek dziedāta kā mierinājums vienai no varonēm, kuras vīrs izdarījis pašnāvību. Īpaši populāra tā ir «Gerry and the Pacemakers» 1965. gada versijā.

 
Sers Edvards Viljams Elgars
Sers Edvards Viljams Elgars Foto: Wikipedia

8. Elgar «Enigma Variations (Nimrod)»

Angļu komponista Sera Edvarda Viljama Elgara variācijas orķestrim «Enigma» iecienījuši klasiskās mūzikas piekritēji. Elgara mūzika skanēja arī bijušās premjerministres Mārgaretas Tečeres bēru ceremonijā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

7. Robbie Williams «Angels»

Pēdējā laikā bērēs ļoti iecienīta kļuvusi arī Robija Viljamsa dziesma «Angels» («Eņģeļi»). Interesanti, ka vairāk cilvēki tic eņģeļiem pēc 30 gadu vecuma, vislielāko «ticētāju» skaitu sasniedzot pēc 50 gadu vecuma.

 
«All Things Bright and Beautiful»
«All Things Bright and Beautiful» Foto: Publicitātes foto

6. «All Things Bright and Beautiful»

Tradicionāla kristiešu meldija.

 
Foto: Reuters/Scanpix

5. Frank Sinatra «My Way»

Daudzus gadus pēc kārtas pieprasītākā bērēs bija Frenka Sinatras filosofiskā un smeldzīgā dziesma «My Way» («Mans ceļš»).

 
Foto: Ekrānuzņēmums

4. «Match of the Day» (tēma)

«Match of the Day» muzikālā tēma jau no 1970. gada katru sestdienu atskan teju katra brita mājās, kad sākas iknedēļas futbola pārraide. Futbols Lielbritānijā pielīdzināms reliģijai, tāpēc nav brīnums, ka arī bērēs bieži skan šī jestrā instrumentālā kompozīcija.

 
Foto: Wikipedia.org

3. «Abide with Me»

Vēl viena tradicionāla kristiešu meldija - lūgšana Dievam.

 
«The Lord is My Shepherd»
«The Lord is My Shepherd» Foto: Publicitātes foto

2. «The Lord is My Shepherd»

Bībeles 23. psalms ir visbiežāk lasītā Rakstu vieta bēru dievkalpojumos. «Tas Kungs ir mans gans, man netrūks nenieka...»

 
Foto: Kadrs no filmas

1. Eric Idle «Always Look On The Bright Side Of Life»

Šajā aptaujā noskaidrojies, ka britu iemīļotākā bēru dziesma ir komiķu trupas «Monty Python» veselīga cinisma garā ieturētā dziesma «Always Look On The Bright Side Of Life». Dziesma ir no filmas «Life Of Brian». Pozitīvi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu