Parīzē notikušie terorakti nebiedē ne tūristus, ne arī pašus parīziešus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vairākus gadus Parīze ir bijusi daudzu ceļotāju iecienītākais galamērķis. Tomēr pēc teroraktiem Francijas galvaspilsētā daudzi savus atpūtas ceļojumus uz šo pilsētu atcēla un tika prātots, ka Parīzi kā brīvdienu galamērķi uz ilgāku laiku var aizmirst. Tomēr TVNET Parīzē novēroja, ka notikušais tūristus nebiedē, savukārt paši parīzieši cenšas ignorēt traģiskos notikumus un baudīt dzīvi.

Jau vairākus gadus Parīze ir daudzu ceļotāju iecienītākais galamērķis. Šī pilsēta ir modes meka, visu mīlētāju pilsēta, arhitektūras pērle, kā arī Disnejlenda Parīzē ir tematiskais galamērķis ģimenēm ar bērniem.

Tomēr pēc baisajiem notikumiem Parīzē – gan teroraktiem novembrī, kuros tika nogalināti vairāk nekā simts cilvēki, gan arī vairāk nekā pirms gada notikušā uzbrukuma satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai - daudzi savus atpūtas ceļojumus uz Parīzi atcēla un šķita, ka turp neviens nebrauks vēl ilgi. Cilvēkus vienoja bailes – gan pašus frančus, gan ārvalstu iedzīvotājus.

Tomēr patlaban dzīvē viss ir citādāk. Parīzē nekas nav apstājies, dzīve raiti rit uz priekšu.

Parīzieši spītīgi ignorē baisos notikumus,

izklaidējas kā ierasts – tiekas ar draugiem un nebaidās apmeklēt kafejnīcas, kurās notika apšaudes. Patiesībā tieši šīs kafejnīcas - «Le Carillon» un «Le Petit Cambodge» 10. rajonā šķiet cilvēku un viņu dzīvesprieka pārpildītākās.

Tāpat arī Parīze turpina vilināt tūristus – gan ar ierastajiem apskates objektiem, gan arī

neslēpta interese tiek izrādīta tieši par vietām un rajoniem, kur notika apšaudes

un kur parīzieši piemin bojā gājušos. Arī jaunlaulātajiem Parīze nemainīgi ir romantikas simbols, un kāzu fotosesijas notiek gan pie Parīzes Dievmātes katedrāles, gan zem Eifeļa torņa.

Parīzē dzīvojošā māksliniece Gabriela TVNET stāsta: lai gan notikušais ir emocionāli iespaidojis arī viņu, turpināt dzīvot normālu dzīvi ir vienīgais risinājums. «Dažkārt mēs darām tieši to, kas mums patīk, - aizvadām sarunas pie vīna glāzes. Jautājam cits citam, kā un kādēļ esam nonākuši šajā situācijā. Vai notikušais vēl atkārtosies?

Mēs par visu runājam un jokojam, jo tieši tā esam raduši dzīvot. Un nekas nemainās arī pēc teroraktiem,»

tā Gabriela.

Pilsētā mieru nodrošina policijas patruļas mašīnās, zirgu mugurās vai uz velosipēdiem. Bet pie ievērojamākajiem apskates objektiem redzami arī militāristi. Parīzieši stāsta, ka veikalos apsargi jau vienmēr ir uzmanījuši, lai kaut kas netiktu nozagts, tagad pie ieejas somas tiek pārbaudītas, lai nekas aizdomīgs netiktu ienests iekšā. Franču rakstnieks un jaunais filmu režisors Eliots (Eliott de Gastines) atklāj, ka trauksmes sajūta parīziešus pameta apmēram trīs nedēļas pēc teroraktiem. «Tik ātri tas ir pagājis. Un tieši šāda brīvība ir tas, ko mēs visvairāk vēlamies un izbaudām.

Mēs atsakāmies dzīvot bailēs!»

komentē Eliots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu