"Porta" noslēgsies ar pasākumiem Rīgā un Ogrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien (05.11.) Rīgā un Ogrē notiks dažādi pasaules mūzikas festivāla "Porta" pasākumi, ar ko tiks noslēgta šā gada festivāla programma, informēja festivāla "Porta" direktore Ilze Apsiņa.

No plkst.10.45 līdz 12.30 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks norvēģu mūziķa, sitaminstrumentālista un komponista Terjes Isungseta vadīta meistarklase, savukārt plkst.19 Isungsets kopā ar zviedru dziedātāju Lēnu Villemarku sniegs koncertu Ogres Kultūras centrā.

Šovakar uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies "OqueStrada" no Portugāles, un koncerta otrajā daļā skatītājiem notiks tikšanās ar grupu "Valrvan" no Fēru salām, kuras soliste Anna Katrina Egilstreda klausītājus pārsteigs ar savu Bjorkas mēroga un izteiksmīguma balsi un krāšņiem skatuves tērpiem.

Koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19, bet plkst.21 sāksies pasākums muzikālajā teātrī "Artelis-gandrīz teātris", kur varēs baudīt pasaules filmu programmu - dokumentālo filmu "Nömadak TX", kas būs stāsts par basku unikālo mūzikas instrumentu čalapartu, un dokumentālo filmu "Calypso @ Dirty Jim's", kas vēstīs par Karību reģiona salās Trinidadā un Tobago dzimušo mūzikas stilu kalipso un tā leģendārajiem mūziķiem.

Šogad pasaules mūzikas festivāls "Porta" klausītājus pārsteidz ar daudzveidīgu un krāšņu muzikālu ceļojumu no Gruzijas kalniem līdz Fēru salu skarbajām ārēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu