Briedis: Cīņai pret Delorjē būšu gatavs par 60%

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latviešu bokseris Mairis Briedis atklātajā treniņā medijiem atklāja, ka cīņai pret francūzi Brendonu Delorjē būs gatavs par 60%, kā arī uzsvēra, ka nevajag vērtēt pretinieku tikai pēc vietas reitingā.

«Jūtos labi. Ceru, ka vēl labāk jutīšos 21. jūlijā pēc cīņas,» atzina Briedis.

Briedis atklāja, ka sagatavošanās posms bija saraustīts. Komanda nespēja saprast, kā gatavoties, taču sportists ir apmierināts ar padarīto darbu. Cīņai pret Delorjē latviešu bokseris nebūs gatavs cīņai uz visiem simts procentiem. Traumas dēļ Briedis būs spējīgs parādīt tikai daļu no sava varējuma, kā arī jaunā trenera iezīmēm.

«Visa treniņnometne bija ļoti saraustīta. Pienāca ziņas, ka Usiks boksēsies, tad atkal, ka neboksēsies. Mēnesis šādā veidā pagāja ļoti saraustīts. Mēs nezinājām, kā gatavoties. Esam sagatavojušies par 60 procentiem,» izteicās Briedis.

Runājot par pretinieku, tad Briedis atzina, ka Delorjē ir kā «melnais zirdziņš». Komanda īsti nezinot, pret ko gatavoties, taču franču boksa skolu skaidroja kā ļoti izturīgu, bet tajā pašā laikā arī stūrgalvīgu. Briedis uzskata, ka katrai valstij ir sava skola, metodes pie kurām tās pieturās, tādēļ tas arī var palīdzēt, lai labāk sagatavotos cīņai pret francūzi.

«Tas būs pārbaudījums priekš manis un manas komandas. Citi iespējams nepiekristu tādam pretiniekam. Daudzi skatās reitingus, taču uz tiem nevajag skatīties, jo visi mēs esam cilvēki, kurus ietekmē vairāki faktori» sacīja Briedis.

21. jūlijā, uzreiz pēc cīņas, bokserim tiks veikta arī operācija, kuru bija ieteikts jau veikt agrāk. Briedis atklāja, ka uz operācijas veikšanu viņu bija ilgi jāpierunā, taču iznākumā tika nolemts, ka bez tās neiztikt.

«Ilgi nācās mani pierunāt par operāciju. Šī trauma traucē man boksēties uz visiem 100 procentiem. Iespējams, ka šī trauma iegāza arī mani cīņā pret Usiku. Nevarēju ilgi saņemties, taču komanda mani pierunāja. Pēc šīs operācijas jūs atkal varēsiet mani redzēt manā vecajā stilā, kad darīju visu, lai pretinieks būtu gar zemi,» atzina Briedis.

Operācija sportistam tiks veikta Latvijā. Pats Briedis smejoties atzina, ka Latvijas ārstu rokās būs Latvijas boksa nākotne.

Iepriekš ar Briedi strādāja treneris Sandis Kleins, bet šai cīņai viņu gatavoja Dmitrijs Šiholajs. Pats sportists izteicās, ka ir apmierināts ar izmaiņām, kuras ir veiktas.

«Sandis sastādīja fiziskās sagatavotības plānu, lai justos labi. Cerams, ka 21.jūlijā redzēsim pozitīvas izmaiņas. Dmitrijs vēlējās izmainīt kļūdas, kas traucē cīņās. Esmu boksā 18 gadus un kļūdas ir grūti izmainīt, bet cenšamies,» atklāja Briedis.

33 gadus vecais bokseris arī atklāja, ka galvā ir domas par revanšu pret Usiku. Kā atklāja sportists, tad viss ir atkarīgs no tā, kā beigsies cīņa starp Usiku un Gasijevu.

«Viennozīmīgi ir domas par revanšu pret Usiku, taču ļoti neieciklējamies uz viņu,» sacīja Briedis.

Cīņa pret francūzi Brendonu Delorjē notiks 21.jūlijā Pasaules Boksa supersērijas fināla pasākuma ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu