Mārtiņdienas svinības, Rīgas Grāmatu svētki u.c. izklaides iespējas TVNET brīvdienu ceļvedī (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laiks skrien nemanot – tuvojas jau Mārtiņi! Attiecīgi atbilstoši šo svētku atzīmēšanas pasākumi visā Latvijā, par kuriem ikviens aicināts informēt komentāros. Šajā nedēļas nogalē Rīgā notiks arī vērienīgi grāmatu svētki, turpināsies pasaules mūzikas festivāls "Porta" un netrūks vēl citu izklaides un kultūras pasākumu.

Mārtiņdienas svinības 6. un 7. novembrī

Lai arī īstā Mārtiņdiena ir tikai nākamtrešdien, tās svinēšana notiks jau šajā nedēļas nogalē. Piemēram, sestdien Mārtiņdienas tirgus notiks "Rīgas Centrāltirgū", kur zemnieki un amatnieki piedāvās daudzveidīgu savu ražojumu klāstu. Būs iespēja iegādāties dažādus māla traukus, pītus klūgu grozus, adītus cimdus, zeķes, čības, koka izstrādājumus. Biškopji piedāvās dažādu veidu medu, bišu maizi, vaska sveces. Zemnieki no dažādiem Latvijas novadiem tirgos ābolus, ķirbjus un citus dārzeņus. Mārtiņdienas tirgus "Rīgas Centrāltirgū" notiks arī svētdien.

Mārtiņdienas gadatirgus sestdien notiks arī Siguldā (no plkst. 9 līdz plkst. 15). Svētku laukumā notiks . Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties rudens/ziemas sezonā noderīgos pašmāju amatnieku darinātos adījumus, keramiku, rotas, pinumus, ādas izstrādājumus, sveces un citus rokdarbus. Aukstiem ziemas vakariem noderēs arī pirtslietas un zāļu tējas, zemnieku saimniecību pašaudzētās dzērvenes, medus un vēl citi labumi.

Svētdien uz Mārtiņdienas svinībām aicina arī Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs Rīgā.

Pasākums sauksies "Ieraudzīju Mārtenīti pār deviņi novadiņi", un tas notiks no plkst. 12 līdz plkst. 16. Ikviens aicināts tērpties maskā un izjust Mārtiņdienas noskaņas masku gājienā. Pulcēšanās plkst. 12 pie Galvenajiem vārtiem. Ieejas maksa: Ls 1 pieaugušajiem, Ls 0,75 studentiem, Ls 0,50 skolēniem, pensionāriem, II un III grupas invalīdiem.

TVNET aicina dalīties iespaidos par pavadītajiem Mārtiņdienas svētkiem un interesantākos momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

XI Rīgas Grāmatu svētki Kongresu namā 5., 6. un 7. novembrī

Rīgas Grāmatu svētkos piedalīsies aptuveni 40 Latvijas izdevniecības, un tajos būs iespēja tikties gan ar pieredzējušiem, gan latviešu literatūrā mazāk zināmiem autoriem. 5. novembrī svētku apmeklētājiem būs iespēja uzdot jautājumus Ingai Žoludei un Paulam Bankovskim, 6. novembrī jautājumu krustugunīs nonāks Anna Rancāne un Andris Grūtups, bet 7. novembrī - Ilze Jansone un Juris Zvirgzdiņš. Svētkos piedalīsies arī daudzi citi rakstnieki.

Svētku norises laiks: 5. novembrī no plkst. 11 līdz plkst. 19, 6. novembrī no plkst. 10 līdz plkst. 19 un 7. novembrī no plkst. 10 līdz plkst. 16. Bezmaksas ieeja.

XI pasaules mūzikas festivāls "Porta" Rīgā un Ogrē 5. novembrī

Uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies fado un ska mūziku kopā jaucošie "Oquestrada" no Portugāles, bet koncerta otrajā daļā priecēs grupa "Valravn" no Fēru salām, kuras soliste Anna Katrina Egilstreda pārsteidz ar Bjorkas mēroga un izteiksmīguma balsi, kā arī krāšņiem skatuves tērpiem. Koncerta sākums plkst. 19.

Tai pašā laikā Ogres kultūras centrā uzstāsies norvēģu sitaminstrumentu meistars Terje Isungsets un zviedru vokāliste Lēna Villemarka. T. Isungsets ir viens no interesantākajiem un radošākajiem Eiropas sitaminstrumentālistiem, kurš savos džeza un tradicionālās mūzikas eksperimentos izmanto Norvēģijas akmeņus, govju zvanus, arktiskā bērza plāksnītes un pat ledu.

Biļetes uz abiem koncertiem nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Savukārt no plkst. 21 festivāla ietvaros muzikālajā teātrī "Artelis" (Blaumaņa 32, Rīgā) tiks demonstrēta basku dokumentālā filma "Nömadak TX", kas vēsta par unikālo basku mūzikas instrumentu čalapartu. Tie ir divi koka dēlīši, uz kuriem ritmiski spēlē divi mūziķi. Tiks demonstrēta arī filma "Calypso @ Dirty Jim's", kas stāsta par Trinidadā un Tobago dzimušo mūzikas stilu kalipso un tā leģendārajiem mūziķiem.

Pēc filmu demonstrēšanas tika atklāta brīvā skatuve, uz kuras jam session iesaistīsies festivāla mūziķi. Par ieeju šajā pasākumā nav jāmaksā.

Mūzikla "Ceplis" pirmizrāde Dailes teātra Lielajā zālē 5. novembrī

Dailes teātra 90 gadu jubilejas mēnesi aizsāks Jāņa Lūsēna un Egīla Zirņa divdaļīgais mūzikls "Ceplis", kas stāsta par nesalaužamo latviešu biznesmeni un avantūristu Edgaru Cepli. Lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna veidotajā jauniestudējumā titullomu atveidos Andris Bērziņš. Pārējās lomas tēlos Rēzija Kalniņa (Berta), Ieva Pļavniece (Austra), Harijs Spanovskis (Miķelis Nagainis), Jānis Paukštello (Teodors Seskis), Intars Rešetins (Cēzars Caune) un vēl citi aktieri.

Iestudējuma skatuvisko ietērpu veidojis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Inga Raudinga, bet gaismu mākslinieks – Igors Kapustins (Igaunija). Izrādēs piedalīsies arī mūziķi - Jānis Lūsēns juniors, Kaspars Grigalis, Aivars Gudrais, Marita Bērziņa, kā arī pats mūzikas autors Jānis Lūsēns.

Izrādes sākums plkst. 19. Biļetes gan pārdotas gan uz šo, gan sestdienas izrādi plkst. 18, bet Dailes teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī bilesuparadize.lv, jau iespējams iegādāties ieejas kartes uz nākamajiem "Cepļiem" 24. un 25. novembrī plkst. 19.

TV šovi nedēļas nogalē

6. novembrī plkst 20.35 LNT kanāla tiešraidē no "Sapņu fabrikas" (Lāčplēša 101)

būs iespēja vērot TV šova "Latvijas Zelta talanti 2010" finālu.

Pasākumu iespējams apmeklēt arī klātienē. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

7. novembrī plkst. 20.15 LNT tiešraidē no "Sapņu fabrikas" tiks translēts TV šovs "Dziedošās ģimenes". Šis raidījums būs īpašs ar to, ka tajā tiks izpildītas latviešu tautasdziesmas. Pasākumu iespējams apmeklēt arī klātienē. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

7. novembrī plkst. 20.30 TV3 tiešraidē būs vērojams šova "Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas" fināls.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu