Par Kristovska demisiju lems 9.novembrī (61)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Saeimas Prezidijs šā gada 9. novembrī sasaucis Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par neuzticības izteikšanu ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim ("Pilsoniskā savienība, "Vienotība"), TVNET informēja Saeimā.

Jau vēstīts, ka šodien opozīcijas deputāti no apvienības "Par labu Latviju" (PLL) un "Saskaņas centra" iesnieguši Kristovska demisijas pieprasījumu.

Demisija tiek pieprasīta, jo esot nākusi klajā informācija, ka Kristovskis izteicis atbalstu Aivara Sluča apgalvojumam, ka viņš kā ārsts Latvijā nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem, plašsaziņas līdzekļiem izsūtītajā vēstulē skaidro PLL deputāti.

"Kristovska sarakstes biedra izteikumi ir pretrunā ar jebkurām humānisma un ētikas normām.

Idejas, ka pacientus varētu šķirot pēc to etniskās vai cita veida izcelsmes, ir kategoriski nepieņemamas un noraidāmas ikvienam apzinīgam sabiedrības loceklim.

Arī Latvijas Satversme garantē vienlīdzīgas tiesības visiem iedzīvotājiem, tai skaitā saņemt veselības aprūpi," uzskata PLL deputāti.

Kristovskis: "Tā ir lēta montāža"

Savukārt Kristovskis norāda, ka tiekot diskreditēts ar „lētu montāžu”. Izmantojot gadu vecu e-pastu no partijas iekšējās sarakstes un izraujot vārdus no konteksta, ir radīts „skandāla materiāls” ar šokējošu virsrakstu.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu