Baltijas progresīvā roka dubultsvētki Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 12. novembrī, Rīgas klubā "Nabaklab" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12) no plkst. 22 līdz agrām rīta stundām risināsies ievērības cienīgs notikums – divdesmito dzimšanas dienu ar muzikālu uzstāšanos atzīmēs Latvijas progresīvā roka veterāni "Holy Lamb" un sava jaunākā albuma "Colours of the Desert" prezentācijas koncertu piedāvās šajā mūzikas novirzienā vispazīstamākā Lietuvas grupa "The Skys". Svētkus kuplinās pašmāju kvartets "Toms Londons", informē klubā.

"Holy Lamb" stāsts

Grupa "Holy Lamb" dibināta 1991. gadā, kad to izveidoja brāļi Aigars un Ēriks Červinski. Radošās muzikālās darbības divdesmit gados grupa ir vairākkārt mainījusi muzicēšanas stilu, taču pēdējā laikā, kopš starptautiskā mērogā veiksmīgi tiražētā albuma Beneath the Skin iznākšanas, "Holy Lamb" turpina izkopt vienīgi šim kvintetam raksturīgo skanējumu, ko definē ģitāru dueti, neprognozējamas kompozīcijas, negaidītas skaņkārtu un taktsmēru maiņas, akcentējot galvenokārt instrumentālistu sniegumu.

No sākotnējā sastāva patlaban "Holy Lamb" muzicē tikai Aigars Červinskis, kas pirms diviem gadiem, apstākļu vadīts, nomainīja ģitāru pret basģitāru, turpinot pildīt arī vokālista pienākumus. Pērn "Holy Lamb" pievienojās divi pieredzes bagāti mūziķi – Ansis Markauss (ģitāra, bass) un Toms Circenis (sitamie instrumenti). Līdzās Aigaram, Ansim un Tomam grupā ir arī Juris Rāts (taustiņinstrumenti) un Aleksandrs Volperts (ģitāra).

"Pirmie desmit gadi "Holy Lamb" pagāja vienā elpas vilcienā, taču nākamos desmit esam pavadījuši, komponējot un apgūstot adekvātu materiālu jaunam diskam," komentē Aigars, nenoliedzot, ka radošā procesa ritējumu ietekmējušas vairākas sastāva maiņas.

"Pateicībā mūsu uzticamajiem faniem izlēmām sveci zem pūra neturēt – tiklīdz gabals ir gatavs publiskai spēlēšanai, tas uzreiz tiek iekļauts koncertu repertuārā. Novembra koncertos Viļņā un Rīgā studijā neierakstīto skaņdarbu būs vairāk nekā tādu, kas iekļauti mūsu albumos."

The Skys

Šajā ziņā "Holy Lamb" apsteiguši viņu domubiedri no Lietuvas – grupa "The Skys", kas šoruden ne vien atzīmē savu 16. gadskārtu, bet arī laidusi klajā trešo albumu "Colours of the Desert", kas internetā iegādājams jau kopš 2. novembra un diska formātā kļūs pieejams dienu pirms koncerta Rīgā. "The Skys" jaunākais albums tapis ar īpašu vērienu – tas ierakstīts Viļņā un Londonā, to miksējis Stīvs Rispins, kas strādājis ar Tīnu Tērneri, Eltonu Džonu, grupu "Asia" un citiem pasaulē populāriem māksliniekiem. Ceļā uz Rīgu lietuviešiem dosies līdzi arī albuma producents Džons Jangs – mūzikas žurnālistiem tā būs unikāla iespēja sastapt šo lielisko mūziķi vaigā un iztaujāt viņu par sadarbību ar "The Skys", Boniju Taileri, "Scorpions", Džonu Vetonu un citiem. "The Skys" albuma ierakstā piedalījušies vairāki viesmūziķi, kuru vārdi komentārus neprasa, – ģitāristi Deivs Kilminsters (Rodžera Votersa pavadošā grupa) un Tonijs Spada (Holding Pattern), saksofonists Sneiks Deiviss (Eurythmics, Pola Makkartnija grupa u.c.), bundzinieks Mārtins Bīdls (Cutting Crew, Sāras Braitmenas pavadošais sastāvs) un vokāliste Anna Marija Heldere (Mostly Autumn, Panic Room).

The Skys
The Skys Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu