Festivālā "Porta" Harmonijas stīga (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas, Moldovas un Gruzijas tautas mūzikas aranžējumi saplūdīs kopdarbā "Harmonijas noslēpums", kas Lielajā Ģildē 4. novembrī plkst. 19 greznos pasaules mūzikas festivāla "Porta" atklāšanas programmu, informē festivāla organizatori.

Harmonijas stīga

Iedomāta līnija no Latvijas ved uz dienvidiem caur Kišiņevu Moldovā, līdz tālāk dienvidaustrumos sasniedz Gruzijas metropoli Tbilisi. Līnija ir iedomāta, tomēr patiesībā ir dzīva, vibrējoša stīga, kas aizraujošā muzikālā piedzīvojumā savieno kilometru šķirtas nācijas. Savieno caur telpu, kas atdzīvojas mirklī, tiklīdz tajā ieplūst mūzikas pirmās taktis.

Projekta dalībnieki - Valta Pūces orķestris, kā sastāvā šoreiz būs solistes Ilona Haņina, Elza Rozentāle un Kristīne Kārkle-Puriņa, kā arī solists un trombonists Intars Busulis. Gruziju pārstāvēs Latvijā jau zināmais gruzīnu etnodžeza trio "The Shin" un Moldovas etnodžeza grupa "Trigon".

Mūzikas, dejas, attēlu un gaismu saspēle ir tās spēcīgākās garšvielas, kas palīdzēs atklāt Harmonijas noslēpumu.

Trīs gadu laikā, sekojot trīs valstu mūziķu sadarbībai, tapis arī režisora Mārtiņa Grauda videoprojekts "Kultūru osta" (skat. video).

XI pasaules mūzikas festivāls "Porta" notiks no 3. līdz 5. novembrim.

Biļetes - "Biļešu servisa" kasēs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu