Lietuvas prezidente paraksta inovācijas veicinošus likumus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite parakstījusi Tehnoloģiju un inovāciju likumu un grozījumus Zinātnes un studiju likumā, kuru mērķis ir nostiprināt tehnoloģiju un inovāciju sistēmas struktūru, noteikt konkrētu institūciju atbildības jomas un reglamentēt tehnoloģiju un inovāciju darbības finansēšanu.

Kā norādījusi prezidente, pieņemtie likumi rada apstākļus inovāciju vides uzlabošanai, efektīvākai zinātnes un uzņēmējdarbības potenciāla izmantošanai inovāciju radīšanā, kā arī paver jaunas iespējas uzņēmēju un zinātnieku sadarbībai.

Tie arī rada nosacījumus valsts inovāciju veicināšanas fonda izveidei, lai ar tā palīdzību sniegtu atbalstu zinātnes un studiju institūcijām un inovatīvai uzņēmējdarbībai un veicinātu to sadarbību.

Lai Lietuva kļūtu par inovatīvu valsti, tai jātiecas pēc augstas zinātnisko pētījumu kvalitātes, jāattīsta jaunuzņēmumu ekosistēma un jāpiesaista nepieciešamās ārvalstu investīcijas, uzsvērusi Grībauskaite.

Lietuvas Seims šos likumus pieņēma jūnija beigās, un tie stāsies spēkā no nākamā gada sākuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu