Kino apskats: Talanta ceļš uz slavu. Pirmie soļi. (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tā ir filma, kuras sižets un nosaukums aizmirstas, tiklīdz esi izgājis no kinoteātra. Uz ko tad es īsti biju? “Zvaigžņu fabrika”? “Kā kļūt par zvaigzni”? “Jaunās zvaigznes”? “Zvaigžņu lietus”? Jāieskatās Cinamon mājaslapā... ā... “Zvaigžņu skola”! Kinoafiša

Režisors: Kevin Tancharoen Lomās: Asher Book, Naturi Naughton, Kay Panabaker, Kherington Payne, Collins Pennie, Paul McGill, Debbie Allen Žanrs: Mūzikls

Foto: publicitātes

Sižets. Filma sākas ar konkursu kādā aktiermākslas/mūzikas/deju skolā un izseko talantīgu un mazāk talantīgu uzņemto jauniešu profesionālo iemaņu attīstībai un personiskās dzīves pavērsieniem četru mācību gadu garumā.

Foto: publicitātes

Vai bija vērts skatīties? Hm, par ko ta ne? Lielāku baudu no tā (un varbūt pārdomu vērtu mācību) gan gūtu tīņu vecuma skatītājs, kam ir kvēls pat mammai un solabiedram neatklāts sapnis iestāties teātra fakultātē vai pat netērēt lieki laiku un uzreiz kļūt par kāda TV šova spīdekli. Filma līdzinās koncentrētam un daudzveidīgam visnotaļ laba līmeņa (kaut vai tāpēc, ka profesionāli samontēts) kāda talantu konkursa koncertam, kas jau no pirmajām minūtēm atgādina, cik labi (no pretendentu) vai slikti (no skatītāja) viedokļa mums ir dzīvot mazajā Latvijā, kur pietiek uzvarēt sacensībā ar kādu tūkstoti konkurentu, lai tiktu pie kārotās vietiņas un turpmāk, īpaši necenšoties pacelties augstāk par viduvējību, mierīgi halturētu visu mūžu. Turpretī lielvalstī ir desmitiem tūkstošu talantīgu jauniešu, no kuriem Zvaigžņu skolā uzņem tikai divus simtus... Līdz ar to katrs no filmas varoņiem ir personība, kas pelna (un arī piesaista) īpašu uzmanību.

Foto: publicitātes

Jūs dzirdēsiet dažādu stilu mūziku, redzēsiet gan klasisko baletu, gan moderno dejas teātri, uzzināsiet ābeces patiesības par aktiermākslu, jutīsiet līdzi jauniešiem, kas sper pirmos soļus uz slavu, kas nemaz nav tik viegli... un mazlietiņ psihoterapijas filmā arī ir. (Nu īstenībā man vienmēr vairāk ir paticis skatīties, kā māksla top, nevis apbrīnot gatavu galarezultātu. Un ieskatu mākslas (mākslinieku) tapšanas aizkulisēs filma sniedz pārpārēm.)

Vērtējums: 9/10 (ar noteikumu, ka jūs esat mērķauditorija).

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu