O'Nīlu, Aiversonu un Jao Minu uzņems basketbola Slavas zālē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) bijušās zvaigznes Šakilu O'Nīlu, Alenu Aiversonu un Jao Minu septembrī uzņems Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā basketbola Slavas zālē, pirmdien svinīgā pasākumā paziņoja Slavas zāles atbildīgā komiteja, kura izraugās uzņemamās personas.

Kopā ar trīs NBA superzvaigznēm Slavas zālē tiks uzņemta arī Šerila Svūpsa, kura kļuva par pirmo Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) spēlētāju, ar kuru tika noslēgts līgums, kā arī vēl sešas basketbola slavenības - spēlētāji Zelmo Bītijs un Kemberlends Pozijs, treneri Toms Izzo un Džons Maklendons, tiesnesis Derels Geretsons un NBA kluba Čikāgas «Bulls» īpašnieks Džerijs Reinsdorfs.

Kandidātiem vajadzēja saņemt vismaz 18 no 24 Slavas zāles nopelnu komitejas pārstāvju balsīm, lai iekļūtu starp Slavas zāles dalībniekiem. Svinīgā uzņemšanas ceremonija notiks 9.septembrī Springfīldā, kur atrodas Slavas zāle.

O'Nīls karjeras laikā izcīnījas četrus NBA čempiona titulus un tikpat reizes tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju. Viņš ir viens no četriem NBA spēlētājiem, kurš vismaz trīs reizes kļuvis par NBA finālsērijas vērtīgāko dalībnieku.

Savukārt Aiversons četras sezonas bija NBA labākais punktu guvējs, bet 2001.gadā saņēma arī līgas vērtīgākā spēlētāja godu. Viņš 11 reizes ir piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, karjeru noslēdzot ar vidēji 26,7 gūtiem punktiem spēlē.

Tikmēr Mins, kurš deviņas sezonas pavadīja Hjūstonas «Rocekts» komandā, karjerai lika punktu daudzo savainojumu dēļ, astoņas reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, savukārt «Rockets» sastāvā karjeras laikā viņš vidēji mačā atzīmējās ar 19,0 punktiem, 9,2 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 1,9 bloķētiem metieniem.

Mina popularitāte strauji veicināja Ķīnā interesi par basketbolu.

Basketbola Slavas zālē basketbolistus var uzņemt vismaz četrus gadus pēc karjeras beigām.

2014.gadā Slavas zālē uzņēma vienu no visu laiku labākajiem lietuviešu basketbolistiem Šarūnu Marčuļoni, bet jau 1993.gadā Neismita vārdā nosauktajā Slavas zālē tika uzņemta arī latviešu basketboliste Uļjana Semjonova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu