Lembergs nekandidēs 9.Saeimas vēlēšanās (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils mērs un "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs ir nolēmis nekandidēt 9.Saeimas vēlēšanās, bet būs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts.

Šodien ZZS svinīgajā deputātu kandidātu saraksta prezentācijā Lembergs skaidroja, ka viņa vārds nav deputātu kandidātu sarakstā, jo partija viņu ir izvirzījusi premjera amatam. "Lai uz Saeimu kandidē kāds cits, šie amati nav savienojami - vai nu, vai nu," sacīja Lembergs.

ZZS Saeimas vēlēšanās startēs ar saukli "Dzīvot plaukstošā Latvijā!", šodien iepazīstinot ar partijas deputātu kandidātiem, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Ūdre sanākušajiem apgalvoja, ka "ZSS nekašķējas un nestrīdas, bet klusēdami dara savu ikdienas darbu Latvijas attīstībai".

9.Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta kandidēs 70 deputāta amata pretendenti. Sarakstā kandidēs Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas un politiskās organizācijas "Latvijai un Ventspilij" biedri.

No Lemberga pārstāvētās partijas "Latvijai un Ventspilij" Saeimas vēlēšanās deleģēti trīs pārstāvji: Ventspils slimnīcas galvenais ārsts Gundars Daudze, Ventspils vicemērs Guntis Blumbergs un Ventspils augstskolas pārstāve Ilze Buņķe.

Rīgā pirmais vēlēšanās kandidēs Rīgas Zooloģiskā dārza informācijas speciālists Ingmārs Līdaka, bet aiz viņa būs Saeimas deputāti Jānis Strazdiņš, Andris Bērziņš, Indulis Emsis un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Vidzemē pirmais būs Emsis, nākamais - politiķis Augusts Brigmanis, trešais - publicists Visvaldis Lācis, bet pēc tam - Saeimas deputāti Vilnis Edvīns Bresis un Andis Kāposts.

Kurzemē saraksta līderis būs zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, bet nākamie - Daudze, Ūdre, Emsis un Brigmanis. Zemgalē saraksta "vilcējs" būs Brigmanis, bet nākamie - Bērziņš, Emsis, Bresis un labklājības ministre Dagnija Staķe.

Latgalē pirmā kandidēs Ūdre, bet nākamie - Brigmanis, vides ministrs Raimonds Vējonis un Saeimas deputāts Staņislavs Šķesteris. Piektais sarakstā kandidēs Krāslavas mērs Gunārs Upenieks.

Vēl kandidātu vidū ir no Tautas partijas izslēgtais Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, kurš Rīgā kandidē četrpadsmitais, un bijusī Saeimas deputāte Silvija Dreimane, kura Rīgā kandidēs kā divdesmit devītā sarakstā. Rīgā divdesmit trešais, bet Zemgalē pēdējais kandidēs svarcēlājs Viktors Ščerbatihs.

No Rīgas vēlēšanu apgabala kandidēs tēvs un dēls Putniņi: dramaturgs Pauls Putniņš būs 17.vietā, bet viņa dēls, politologs Indriķis kandidēs vienpadsmitais. No Zemgales vēlēšanu apgabala kandidēs arī Staķes dēls, Tumes pagasta deputāts Andrejs Staķis, Saeimas deputāts Leopolds Ozoliņš Rīgā būs divdesmit otrais, bet Kurzemē - vienpadsmitais.

Pēc svinīgās deputātu kandidātu prezentācijas Brīvdabas muzejā deputātu kandidāti kopīgi nodziedāja partijas himnu, bet pēc tam laidās līksmās dejās. Sevišķu piekrišanu dāmu dejā izpelnījās Ventspils mērs Lembergs, kuru, kā novēroja aģentūra LETA, vēlējās izdancināt vairākas dāmas.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu