BBC demonstrēs pēdējo "Top Of The Pops" raidījumu

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu raidkorporācija BBC svētdienas vakarā demonstrēs pēdējo nedēļas muzikālā šova "Top Of The Pops" raidījumu, kas ar savu 42 gadus ilgo stāžu ir pasaulē visilgāk pastāvējusī televīzijas muzikālā programma.

Pēdējo raidījumu BBC2 kanāla ēterā vadīs šova pirmais vadītājs - televīzijas veterāns Džimijs Sevils, kurš aizsāka programmu 1964.gadā. Tas būs 2204.raidījums pēc kārtas. BBC pārstāve pastāstīja, ka Sevils beigs raidījumu ar vārdiem: "Neaizmirstiet, ka tas ir pats labākais - tas joprojām ir popa tops."

Raidījumā tiks iekļautas šova interesantākās epizodes, un tajā piedalīsies arī vairāki citi slaveni raidījuma vadītāji.

"Top of the Pops" savulaik bija viena no vispopulārākajām mūzikas programmām, taču pēdējos gados līdz ar MTV un interneta popularitāti reitingi samazinājās no kādreizējiem 15 miljoniem līdz miljonam skatītāju.

Beigu raidījuma ierakstā trešdien piedalījās vairāk nekā simts fanu, no kuriem daži bija pārģērbušies par saviem iemīļotākajiem mūziķiem - tostarp Elvisu Presliju un grupu ABBA.

"Mums bija grūti pieņemt lēmumu slēgt šovu, kas pastāvējis jau 42 gadus, un pēdējos gados mēs centāmies saglabāt šova kvalitāti un raksturīgās iezīmes. Tomēr BBC radošās mūzikas stratēģijas pārskatā secināts, ka strauji mainīgajā mūzikas vidē "Top of the Pops" vairs neieņem centrālo vietu kā agrāk," norādīja BBC televīzijas direktores Džeina Beneta.

Šovs pēdējos gados saskāries ar aizvien pieaugošo konkurenci internetā, diennakts mūzikas kanāliem un citiem elastīgākiem mūzikas pakalpojumiem.

BBC turpinās pārraidīt šovu "Top of the Pops 2", kurā tiek demonstrēti ieraksti no šova arhīva.

"Top of the Pops" pirmais raidījums pārraidīts 1964.gada Jaungada dienā, un to atklāja grupa "Rolling Stones" ar dziesmu "I Wanna Be Your Man". Tajā nedēļā topa pirmajā vietā bija "The Beatles" ar dziesmu "I Want to Hold Your Hand".

Vislielāko popularitāti šovs izbaudīja septiņdesmitajos gados, kad katru nedēļu 15 miljoni skatītāju vēroja pasaulē slavenāko grupu uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu