Sadala balvas jauno džeza bundzinieku konkursā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien 9. starptautiskajā Saulkrastu džeza festivāla ietvaros tika sadalītas balvas jauno džeza bundzinieku konkursā.

Konkurss notika divās vecuma grupās – dalībniekiem līdz 18 gadu vecumam un 18 – 25 gadus veciem bundziniekiem, kuri sacentās, demonstrējot solo gan uz mazās bungas, gan uz visa sitamo instrumentu komplekta. Pirmo vietu grupā līdz 18 gadu vecumam ieguva Rūdolfs Dankenfelds, bet 18 – 25 gadus veco dalībnieku sacensībā uzvarēja Pauls Pokratnieks. Festivāla radošais direktors un bundzinieku konkursa žūrijas loceklis Tālis Gžibovskis uzsver, ka konkursā nebija zaudētāju un visi jaunieši, kas iekļuva finālā, ir uzvarētāji. Balvas no sitamo instrumentu ražotāja “Paiste” saņēma visi finālisti.

Kaut arī Saulkrastu džeza festivāls savos pirmsākumos vienkopus pulcēja tieši bundziniekus un arī tagad sitamo instrumentu pārvaldītāju pulciņš no visām meistarklasēm festivālā ir pārstāvēts visplašāk, konkurss džeza bundziniekiem festivāla ietvaros notika pirmoreiz.

Konkursantus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija četri pieredzējuši bundzinieki - Saulkrastu džeza festivāla idejiskie tēvi un rīkotāji Raimonds Kalniņš un Tālis Gžibovskis, festivāla radošās nometnes pedagogi Brūss Bekers un Makss Klots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu