Bezdarbnieki gatavojas komercdarbībai (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvakar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Limbažu filiāles izraudzītie 10 bezdarbnieki, kuri izteikuši vēlmi iesaistīties pasākumā Komercdarbības un pašnodarbinātības uzsākšana, piedalījās Valmierā organizētajā grupu nodarbībā par biznesa uzsākšanu. Limbažu filiāles vadītāja Baiba Boldāne atgādināja, ka šī grupa sāka veidoties jau agrā pavasarī.

Aktivitāte paredz konsultācijas un valsts dotāciju - līdz 4000 latu - sava biznesa uzsākšanai. Tiesa, pretendentiem vajadzēja atbilst noteiktam kritērijam: oficiāli reģistrēts bezdarbnieks ar izglītību uzņēmējdarbībā. Ja tādas nebija, tika piedāvāta iespēja neformālās izglītības kursos apgūt projektu vadību vai pabeigt 2 mēnešu komercdarbības pamatu kursu. Interese par jauno aktivitāti bijusi liela - pieteikušies 26 cilvēki, bet to apslāpēja ilgā aktivitātes kavēšanās - tā radās, jo tika apstrīdēti konsultantu izvēles iepirkuma rezultāti. Dažs atmeta šim projektam ar roku, cits iestājās darbā, vēl kāds pēc informācijas precizēšanas tika atzīts par šai aktivitātei neatbilstošu (piemēram, Eiropas regulas nosaka, ka nav atbalstāmas ar lauksaimniecību un zvejniecību saistītas nodarbes).

Nu tam pielikts punkts, un katru no pretendentiem uz valsts finansiālu atbalstu gaida 20 stundu konsultācijas biznesa plāna izstrādei, kam atvēlētas 6 nedēļas. Plānots, ka valstī pavisam iesniegs 250 biznesa plānus, tos vērtēs komisija, atbalstam izraugoties 80 dzīvotspējīgākās ieceres. Limbažu filiālē reģistrētie bezdarbnieki no Limbažiem, Limbažu, Vidrižu, Lēdurgas u.c. pagastiem pretendē uz sava biznesa uzsākšanu lauku tūrismā, veselības un sociālajā aprūpē, sabiedriskajā ēdināšanā, informācijas un komunikācijas nozarē utt. Biznesa veiksmīgas sākšanas gadījumā nauda valstij nav jāatmaksā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu