Piešķirs 17 000 latu "Zelta maska Latvijā" rīkošanai (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien nolēma piešķirt 17 000 latu lielu līdzfinansējumu teātra festivāla "Zelta maska Latvijā" rīkošanai.

Kopējie festivāla rīkošanas izdevumi esot aptuveni 250 000 latu, norāda pasākuma organizatori. No Rīgas domes Kultūras departamenta budžeta festivālam šogad jau piešķirti 10 000 latu, bet neparedzētu apstākļu dēļ nepieciešams papildu finansējums.

Komiteja konstatēja, ka līdzekļus no Rezerves fonda nav iespējams piešķirt, tādēļ nolēma lūgtos 17 000 latu atvēlēt no Rīgas atpazīstamības un investīciju piesaistes programmas jeb tā dēvētā "Šlesera fonda".

Teātra festivāls "Zelta maska Latvijā" šogad Rīgā notiks no 4.oktobra līdz 15.oktobrim, un pasākumu plānots plaši atspoguļot gan Latvijā, gan Krievijā.

Dailes teātrī 4.oktobrī Tovstonogova Sanktpēterburgas Lielais drāmas teātris rādīs Fjodora Dostojevska "Tēvoča sapni", ko iestudējis režisors Temurs Čheidze. Galvenās lomas atveidos Oļegs Basilašvili, Alise Freindliha, Jevgeņijs Čudakovs un Poļina Tolstuna.

9. un 10.oktobrī Dailes teātrī Maskavas Nāciju teātris rādīs "Šukšina stāstus", ko iestudējis Alvis Hermanis. Galvenajās lomās būs Čulpana Hamatova un Jevgeņijs Mironovs.

13.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā Maskavas akadēmiskais Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris rādīs Volfganga Amadeja Mocarta operu "Cosi fan tutte" Aleksandra Titeļa režijā.

15.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā Maskavas akadēmiskais Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris rādīs Džona Nojmaijera veidoto baletu "Kaija", kas tapis pēc Antona Čehova lugas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu