Pārkāpjot statūtus, Stradiņa slimnīca noslēdz vairākus miljonus latu vērtu līgumu (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts AS "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" pārkāpusi statūtus, jo bez akcionāru sapulces vai padomes piekrišanas ar kompāniju SIA "P.Dussmann" noslēgusi vairāk nekā 3,4 miljonus latu vērtu līgumu, informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļā.

Stradiņa slimnīca ar "P.Dussmann" noslēgusi specializēto diētiskās ēdināšanas pakalpojumu līgumu pieciem gadiem par vairāk nekā 3,4 miljoniem latu bez pievienotās vērtības nodokļa, informēja VM.

Tas ir pārkāpums, jo līguma summa vairākkārt pārsniedz sabiedrības statūtos noteikto, par kādu sabiedrības valdei ir tiesības slēgt darījumus bez akcionāru sapulces vai padomes piekrišanas, informēja VM.

Slimnīcas statūti paredz, ka darījumi jāsaskaņo ar padomi un akcionāru sapulci, ja to summa pārsniedz 1/24 no akciju sabiedrības gada apgrozījuma, bet šajā gadījumā tā nav darīts, pastāstīja Veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP).

Saistībā ar iespējamo pārkāpumu VM valsts sekretārs Uldis Līkops uzdevis Stradiņa slimnīcas padomes priekšsēdētājam Ivaram Eglītim rīt, 27.jūlijā, sasaukt Stradiņa slimnīcas ārkārtas padomes sēdi, lai izvērtētu noslēgtā līguma atbilstību sabiedrības interesēm un to, vai valdes priekšsēdētāja Māra Pļaviņa rīcība nav uzskatāma par rupju savu pilnvaru pārkāpumu.

Pļaviņš apstiprināja, ka slimnīca ar SIA "P.Dussmann" noslēgusi līgumu, tomēr viņš atteicās sniegt komentārus par VM pārmetumiem, ka darījumā ir pārkāpumi, pirms viņš nav iepazinies ar VM nostāju.

27.jūlijā, paredzēta arī iepriekš plānotā tikšanās ar Stradiņa slimnīcas klīniku vadītājiem Stradiņa slimnīcas Radioloģijas centra konferenču zālē un iecerēts pārrunāt slimnīcas iekšējās problēmas. Tagad saruna būs plašāka un tiks minēti arī dienesta ziņojumā norādītie pārkāpumi, sacīja ministra padomnieks Normunds Beļskis.

Veselības ministrs uzdevis stingri ievērot likumisko bāzi, normatīvos aktus un Stradiņa slimnīcas statūtus, kā arī uzdevis valsts sekretāram nekavējoties informēt viņu, bet nepieciešamības gadījumā arī tiesībsargājošās iestādes par rezultātiem.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu