Indonēzija draud vairs neielaist valstī aktieri Leonardo di Kaprio

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indonēzija apsver Holivudas aktiera Leonardo di Kaprio turpmāku neielaišanu valstī par izteikumiem, ka Indonēzijā tiekot izcirsti lietus meži, lai izmantotu zemi palmu eļļas iegūšanai.

Di Kaprio martā ieradās Indonēzijā ar tūrisma vīzu. Viņš apmeklēja Ačehas dabas aizsardzības centru, kur vēroja orangutanu dzīves apstākļus un izturēšanos.

«Šis ir pasaules līmeņa bioloģiskās daudzveidības centrs, taču palmu eļļas ekspansija posta šo unikālo vietu,» sociālajos tīklos rakstīja aktieris.

Ja di Kaprio komentāri tiks atzīti par «musināšanu», viņam vairs neļaus iebraukt valstī, britu raidorganizācijai BBC pavēstīja Indonēzijas imigrācijas departamenta direktora pārstāvis.

«Ja di Kaprio ziņojumus sociālajos tīklos var uzskatīt par musināšanu vai provokāciju, mēs varam viņam aizliegt atgriezties Indonēzijā,» viņš uzsvēra.

Vairāki Indonēzijas valdības pārstāvji nopēluši di Kaprio «nomelnošanas kampaņu», kuras mērķis esot diskreditēt Indonēzijas valdību un palmu eļļas industriju.

Palmu eļļas ieguve ir vairākus miljardus eiro vērta industrija. Gandrīz visi lielie pārtikas ražotāji savos produktos lieto palmu eļļu, un tā tiek izmantota arī saimniecības preču ražošanā.

Vairāk nekā 80% no visas saražotās palmu eļļas tiek iegūta Indonēzijā un Malaizijā.

Di Kaprio nav vienīgais slavenais dabas aktīvists, kurš pieredzējis Indonēzijas varasiestāžu dusmas. 2013.gadā amerikāņu aktierim Harisonam Fordam draudēja ar izraidīšanu no valsts par «valsts institūciju apvainošanu», jo viņš toreizējo mežsaimniecības ministru intervēja par nelikumīgu mežu izciršanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu