Patmalniece: "Dzimtā valoda" ir Groduma piemineklis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā svētdienā izskanēja TV šovs "Mūsu zelta dziesma", kurā skatītāju balsojumā par labāko tika atzīta leģendārās grupas "Līvi" patriotiskā rokbalāde "Dzimtā valoda". Saņemto balvu dziesmas izpildītājs Ainars Virga glabās Liepājas 1. rokkafejnīcā, savukārt šogad aizsaulē aizgājušā Jāņa Groduma balva tika pasniegta tērpu māksliniecei Elitai Patmalniecei, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Māksliniece sarunā ar "Privāto Dzīvi" atklājusi, ka šovs viņai devis ne tikai jaunus draugus un pozitīvas emocijas, bet arī vairākus jaunus tērpus.

Balva nolikta pie Jāņa bildītes

"Kad izdzirdēju, ka "Dzimtā valoda" ir pirmajā vietā, man uznāca raudiens. Nodomāju - ja Dievs ir, tad tam tā arī bija jābūt," atklāj aizsaulē aizgājušā Groduma draudzene.

"Ļoti žēl, ka Jānis šo brīdi nepiedzīvoja. To skanējumu, kas bija Jānim, nevar atkārtot neviens."

Viņa arī atklāj, ka uzreiz pēc šova zvanījusi Groduma mammai.

"Viņa šo uzvaru redzēja pa televizoru un bija ļoti laimīga.

"Dzimtā valoda" ir Groduma piemineklis,"

viņa piebilst.

Jau vēstīts, ka deviņas nedēļas TV3 skatītāji kopā ar ekspertiem meklēja un arī atrada desmit skanīgākās, tuvākās un nozīmīgākās mūsu, latviešu dziesmas, lai tās šova "Mūsu zelta dziesma" finālā cīnītos par uzvarētājas titulu.

Izšķirīgajā cīņā devās Nikolajs Puzikovs ar Māru Krievkalni un "Mēmo dziesmu", Andris Ērglis, Ainars Virga un Aivars Brīze ar "Dzimto valodu", Emīls Balceris ar dziesmu "Dūdieviņš", Valters Frīdenbergs ar grupu "Tumsa" un dziesmu "Dzīve kā košums", Samanta Tīna un Alex ar dziesmu "Rozā lietus", Kārlis Būmeisters un Aija Andrejeva ar dziesmu "Tu un es".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu