Nākamnedēļ Riekstukalnā startēs jaunā «Stirnu buka» sezona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau 16. aprīlī Riekstukalnā tiks dota zaļā gaisma otrajai «Stirnu buka» taku skriešanas seriāla sezonai. Šosezon ģimeniskās sacensības priecēs «Susura», jaunpienācēja – «Vāveres», «Zaķa», «Stirnu buka» un «Lūša» distances skrējējus ar nu jau septiņiem brīnumskaistiem un ainaviskiem posmiem visā Latvijā. Līdz svētdienas pusnaktij, 10. aprīlim, dalībnieki var reģistrēties startam lētāk.

DRAUGIEM UN ĢIMENEI

Sacensību dalībniekus gaida balvu izloze, muzikāli un citi patīkami pārsteigumi visas dienas garumā. Garākajā distancē tiks noskaidrots sprinta «Stirnu buka Kalnu karalis/karaliene».

Vecāki aicināti uz Riekstukalnu ņemt līdzi atvases – bērniem ir iespēja iejusties sporta sacensību vidē brīvā dabā, piedaloties «Susura» distancē (0,8 km), kurā netiks uzņemts starta laiks, bet ātrākie saņems veicināšanas balvas. Lai iedrošinātu un pamudinātu jaunos sportot gribētājus, visiem finišu sasniegušajiem ķipariem, tiks pa lepnai piemiņas medaļai - tāda pati kā garāko distanču dalībniekiem.

Pēc finiša bērniem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, kur viņus pieskatīs un izklaidēs atraktīvais dabas draugs Cūkmens ar savu komandu.

KO SAGAIDĪT RIEKSTUKALNĀ?

Taku skrējienu seriāla pirmā posma trases vedīs Baldones novada pauguros starp Riekstukalnu un Mežkalnu slēpošanas trasēm, šķērsojot apkārt līdzenumā esošos egļu un priežu mežus un virkni vēsturisku vietu. Trase nebūs visvieglākā, taču interesanta un patīkama.

Šīs sezonas jaunums – visīsākā «Vāveres» distance (5 km) bez laika kontroles iesācējiem un pārgājienu cienītājiem, sola lielāko izaicinājumu, jo trases takas līkločus metīs tikai un vienīgi pa abu slēpošanas centru pauguriem. Arī «Zaķa» (9,9 km) distance galvenokārt līkumo starp Baldones smaržīgajiem skujkokiem un pauguriem. Garākajās trasēs «Stirnu bukiem» (19,8 km) un «Lūšiem» (27,6 km) taku turpinājums vedīs pa līdzenāku un ne mazāk aizraujošu apvidu, metot cilpu ap Mercendarbes muižu.

Trases gaitā «Stirnu bukiem» un «Lūšiem» būs jāsataupa spēki sprinta etapam – īsi pirms finiša distanču «Stirnu buks» un «Lūsis» dalībnieki piedalās papildu sacensībās «Stirnu buka Kalnu karalis/Karaliene», kur atsevišķā distances posmā būs jāveic sprints augšup pa slēpošanas trasi, lai noteiktu, kuri dalībnieki šo posmu var noskriet visātrāk.

Baldones novads gan plašāk pazīstams tā dziedniecisko resursu dēļ. Pateicoties ārstnieciskajām dūņām un minerālūdens avotiem, Baldone vēsturiski bijusi gan lielākā sēravotu un klimatiskā kūrvieta Krievijas impērijā, gan reiz Vissavienības nozīmes kūrorts. Kā liecība tam - Ceriņu parkā Baldonē joprojām čalo sēravots «Ķirzaciņa». Baldoni ieskauj pauguri, no kuriem visaugstākais ir Riekstukalns. Šeit, mežu ielokā, iespējams vērot zvaigznes Eiropā 12. lielākajā observatorijā, kā arī nodoties aizraujošiem ziemas un meža taku sporta veidiem.

VELTĪJUMS BALTIJAI

Kā simbolisks veltījums Baltijas ceļa 25-gadei, «Stirnu buka» sacensību tradīcija tika iedibināta 2014. gada augustā, kad Šlokenbekas muižā notika pirmais skrējiens «Āžu kalna Stirnu buks». Ņemot vērā pārsteidzoši lielo dalībnieku interesi par taku skriešanu, kas joprojām turpina pieaugt, pērn «Stirnu buks» ieguva seriāla statusu, sacensībām izaugot līdz vairākiem posmiem.

Savukārt šogad ar taku skrējienu «Riekstukalna Stirnu buks 2016» Baldonē aizsāksies seriāla «Stirnu buks» otrā sezona, kas nu jau risināsies septiņos (!) izcili ainaviskos posmos Riekstukalnā, Gaujas senlejā, Ventas ielejas līkločos, Talsu paugurainē, Šlokenbekas muižā, Mākoņkalnā pie Rāznas ezera un Beverīnas pilskalnā, ļaujot ieskatīties mežu mistērijā un izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm un citiem izaicinājumiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu