Vinteri tomēr nebrauks nākamā gada "Dakārā"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas motosportisti Jānis un Einārs Vinteri tomēr nepiedalīsies nākamā gada sākumā Dienvidamerikā gaidāmajā "Dakāras" rallijreidā, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Nav izdevies savākt nepieciešamo finansējumu, lai nodrošinātu pilnvērtīgu startu sacensībās.

Latvijas motobraucēji gatavosies 2013.gada rallijreidam.

Noslēgts līgums ar Aprilia

Kā ziņots, Jāņa Vintera veidotā komanda "Jāņa Vintera motokomanda" (JVM) uz trijiem gadiem noslēgusi līgumu ar Itālijas uzņēmumu "Aprilia Racing".

JVM šīs sadarbības ietvaros iegūtu rūpnīcas komandas statusu, kā arī uz "Dakāras" rallijreidu saņemtu "Aprilia Racing" komandas tieši šīm sacensībām ražotus motociklus un labāko iespējamo tehnisko nodrošinājumu rallijreida laikā.

Līdz šim Jānis un viņa brālis Einārs Vinters sadarbojās ar KTM rūpnīcas komandu, bet tā Latvijas braucējiem nedeva iespēju startēt ar līdzvērtīgiem motocikliem, kādi bija "Dakāras" rallijreida līderiem Markam Komam un Sirilam Desprē.

Iepriekš tika ziņots, ka sacensībās motociklu klasē startēs ne tikai brāļi Vinteri, bet arī Latvijas Motosporta federācijas Enduro komisijas vadītājs Lauris Ermanis, kas sportistiem ļautu cīnīties arī komandu vērtējumā.

Pirmo reizi Peru

2012.gada "Dakāras" rallijreids pirmo reizi vēsturē risināsies Peru. Tāpat sacensības ceturto gadu pēc kārtas notiks arī Argentīnā un Čīlē.

2009.gada "Dakāras" rallijā motociklu klasē Latviju pārstāvēja tikai Einārs Vinters, kurš sacensību kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu, savukārt Jānis muguras savainojuma dēļ piedalīties nevarēja. Līdz ar to iepriekšējos divos gados prestižajās daudzdienu sacensībās neviens no Latvijas sportistiem nestartēja.

Jānim Vinteram sekmīgākā bijusi 2007.gadā izcīnītā sestā vieta kopvērtējumā.

Startēs elektrisks OSCar

Nākamā gada rallijreidā piedalīsies piedalīsies Latvijas autobraucēji, kuri startēs ar elektropiedziņas mašīnām "OSCar eO".

Sacensības risināsies no 1. līdz 15. janvārim.

Jau vēstīts, ka nopietni tika izvērtēta šā gada rallijreida atgriešanās Āfrikas kontinentā, taču, ņemot vērā pēdējo divu gadu pieredzi, kad tas veiksmīgi risinājās Argentīnā un Čīlē, organizatori pieņēma lēmumu nemainīt sacensību norises vietu.

Jau ziņots, ka rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet 2009. un 2010. gadā risinājās Argentīnā un Čīlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu