Joprojām var iemūžināt savu vārdu Gaismas pilī (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinās Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības akcija „Iemūžini savu vārdu Gaismas pilī!”, kas tika sākta šā gada februārī, lai veicinātu jaunās bibliotēkas celtniecību un izteiktu īpašu pateicību LNB projekta atbalstītājiem.

Akcija paredz, ka pateicībā par ieguldījumu jaunās bibliotēkas tapšanā ikviena ziedotāja vārds tiks iemūžināts Gaismas pils telpās. Atbilstoši ziedojuma apmēram vārds būs redzams īpašā Ziedotāju grāmatā, lielā sienas plāksnē bibliotēkas vestibilā, plāksnītē pie krēsla, galda, plaukta vai pie kādas no bibliotēkas lasītavām. Atklājot akciju, pirmais ziedotājs bija LNO direktors Andrejs Žagars, kurš ziedoja 500 LVL Gaismas pils celtniecībai un tādējādi iemūžināja savas mātes Vijas Žagares vārdu plāksnītē pie galda jaunās bibliotēkas Audiovizuālo materiālu un multimediju nodaļā.

Līdz šim brīdim topošajā Gaismas pilī jau rezervētas 11 plāksnītes, uz kurām tiks iemūžināti jaunās bibliotēkas atbalstītāju un ziedotāju vārdi. Ar LNB Atbalsta biedrības mājaslapas www.gaisma.lv starpniecību vietu sava vārda iemūžināšanai jau rezervējuši:

plāksnītē uz krēsla - Aiva Vīksna, Vilmārs un Dzintra Kukaiņi, Dzintra Mirdza Reisa, plāksnītē pie galda - Andrejs Žagars, Jānis un Ilze Jurkāni, Ivars Reinhards, SIA „Forums Audits”, Mihails Stilliņš, plāksnītē pie plaukta - Andris Ārgalis, Lūcija Roze, Valdis Štāls.

Akcijas rīkotāji – LNB Atbalsta biedrība ir izsūtījusi vēstules LR Saeimas deputātiem, ministriem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs ar aicinājumu iesaistīties ziedojumu akcijā, palīdzēt tapt jaunajai Nacionālās bibliotēkas ēkai un iemūžināt tajā savu, savas dzimtas vai ģimenes locekļa vārdu. Šī ir unikāla iespēja ikvienam iemūžināt savu vārdu Gaismas pilī, tādējādi atstājot par sevi liecību nākamajām paaudzēm.

LNB Atbalsta biedrības mājaslapā www.gaisma.lv var izvēlēties un rezervēt vietu sava vārda iemūžināšanai Gaismas pilī. Šobrīd plāksnīti pie bibliotēkas krēsla, galda vai plaukta iespējams rezervēt Gaismas pils Uzziņu un informācijas centrā (1,5. stāvā jeb mezanīnā), Sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā), Vizuālo mākslu kolekcijā (4. stāvā) un Audiovizuālo materiālu un multimediju nodaļā (4. stāvā). Vēlāk vietu sava vārda iemūžināšanai būs iespējams rezervēt arī pārējos bibliotēkas stāvos. Ziedojumu LNB projektam iespējams veikt mājas lapā, izmantojot kredītkarti vai ar bankas pārskaitījumu, kā arī LNB Atbalsta biedrības telpās Tērbatas ielā 75.

Ziedojuma apjoms atbilst šādiem iemūžināšanas veidiem:

Ls 1-100 - Ziedotāja vārds līdzās citu ziedotāju vārdiem īpašā ziedotāju grāmatā;

Ls 100 - Ziedotāja vārds līdzās citu ziedotāju vārdiem lielā sienas plāksnē vestibilā;

Ls 300 - Ziedotāja vārds plāksnītē pie krēsla lasītavā;

Ls 500 - Ziedotāja vārds plāksnītē pie galda lasītavā;

Ls 1000 - Ziedotāja vārds plāksnītē pie plaukta lasītavā;

Ls 50 000 vai Ls 1000 par m2 - Ziedotāja vārds plāksnītē pie kādas no bibliotēkas auditorijām vai lasītavām.

Ziedotāju vārdu iemūžināšanu jaunajā Nacionālās bibliotēkas ēkā garantē LNB Atbalsta biedrības un KM noslēgtā vienošanās „Par ziedotāju sniegtā atbalsta LNB projekta attīstībai atspoguļojumu informatīvajos materiālos un LNB ēkas interjerā”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu