"Padoties aizliegts" pārsteidz ar rezultātiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pateicoties lielajam apmeklējumam, Rīgas Kinostudijas filma "Padoties aizliegts" būs skatāma kinoteātrī "Parex Plaza" trīs nedēļas iepriekš iecerēto divu nedēļu vietā, TVNET informēja Līga Bizune, "AD Omnia" pārstāve.

Viena no filmas panākumu atslēgām - aktuāls, diskusiju veicinošs sižets un atvērtība skatītājiem. "Tā kā "Padoties aizliegs" atspoguļo vispārējo situāciju valstī, ir svarīgi turpināt viedokļu apmaiņu un atgriezenisko saiti arī pēc filmas noskatīšanās. Mēs vēlamies padarīt filmu pēc iespējas tuvāku skatītājiem, tāpēc regulāri piedāvājam visiem interesentiem tikties ar cilvēkiem, kas piedalījušies filmas veidošanā, tādējādi ļaujot ielūkoties filmas aizkulisēs un nojaucot barjeru starp kino un skatītāju," saka Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs un filmas producents Vents Horsts.

Trešdien, 30.septembrī, plkst.19.00 pēc filmas "Padoties aizliegts" seansa kinoteātrī "Parex Plaza" neformālā gaisotnē klubā "Space Dog" (Vecpilsētas ielā 19) notiks skatītāju tikšanās ar filmas režisoru Dzintaru Dreibergu un filmas varoni Arni Ritenieku. Uzrādot kino seansa biļeti, alus maksās tikai 0,9 LVL.

Pagājušajā nedēļā skatītājiem jau bija iespēja satikt filmas režisoru Dzintaru Dreibergu. "Kad man nāca klāt nepazīstami cilvēki, vēlējās izteikties par filmu un dalīties savā pieredzē, sapratu, ka esam uz pareizā ceļa un diskusija ar sabiedrību ir jāturpina," atzina Dzintars Dreibergs. Šīsnedēļas tikšanās reizē režisoram blakus stāsies viens no filmas galvenajiem varoņiem - Arnis Ritenieks. "Padoties aizliegts" ar skatītāju veido dialogu ne tikai klātienē pēc kino seansiem, bet arī mājas lapā www.padotiesaizliegts.lv, aicinot iesūtīt savus pieredzes stāstus un piedalīties konkursā, turklāt šādu dialogu šo trešdien plkst. 16.50 veidos LVT7 raidījumā "SeMS".

Savs viedoklis par filmu ir izveidojies jau aptuveni 800 cilvēkiem, kas nedēļas laikā ir noskatījušies filmu "Padoties aizliegts". Filmas radošā komanda ir aptaujājusi gan kino ekspertus, gan sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, gan vienkāršus skatītājus, lai uzzinātu viņu viedokli.

"Neparasti spēcīgais psiholoģiskais un sociālais spriegums, kas caurstrāvo filmu, vairāk nekā jebkad sabalsojas ar spriedzi, kas kvēlo zemapziņā Latvijas sabiedrības lielākajai daļai, - padoties nedrīkst! Skaudrā, eksistenciālā tiešumā veidotā filmas centrālā epizode - cūkas bēres - pārspēj visu. Asiņu garšas satrakotais lācis būrī, akcijas dalībnieku nervozā rosīšanās, dēlu gatavošanās izšķirīgajam cūkas nonāvēšanas brīdim un tēva - skolotāja nesavaldīgie padomi veido augstākajā mērā dramatisku epizodi, kurai līdzvērtīgas nav latviešu dokumentālajā kino. Ir neiespējami atturēties no jautājuma, kur šajā dzīvības un izdzīvošanas spēlē ir cilvēka vieta?"

Ansis Bērziņš, animācijas filmu studijas "Dauka" izpilddirektors, filmu producents un režisors

"Filma patika. Filmu noskatījos deviņos no rīta, un visu dienu mani pavadīja "pēcgarša". Visu dienu domāju par šo filmu, jo tā tiešām ir ļoti spēcīga. Interesanti, ka filmas pirmie kadri manī rosināja vienas emocijas, bet filmas nobeigumā man jau bija pavisam cits viedoklis par šo bokseru ģimeni. Filma nav viennozīmīga, un tas, manuprāt, ir ļoti labi. Malači!"

Žanete Skarule, MTV vīdžeja un krodziņa "Pērle" saimniece

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu