Indonēzijā no putnu gripas miris 6 gadus vecs zēns (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēziju atkal satriecis jauns putnu gripas upuris. Šoreiz miris kāds 6 gadus vecs zēns. Zēns kļuvis par 81. šīs bīstamās slimības upuri valstī, raksta interneta portāls NEWSru.com.

Laboratorijā veiktās analīzes apliecinājušas, ka bērns ir bijis inficēts ar cilvēkiem bīstamo un nāvējošo putnu gripas vīrusa paveidu H5N1, atzina Indonēzijas veselības aizsardzības ministrija.

Pasaulē no šīs slimības, pēc Pasaules veselības aizsardzības organizācijas datiem, galvenokārt Āzijā, miruši jau vairāk nekā 170 cilvēki. Indonēzija šobrīd ieņem pirmo vietu šīs slimības izraisīto nāves gadījumu skaita ziņā. Nākamā ir Vjetnama, kur oficiāli reģistrēti 40 nāves gadījumi, un Taizeme.

Mēģinot apturēt vīrusa izplatību, kopumā pasaulē iznīcināti jau vairāk nekā 200 miljoni mājputnu. Zinātniekiem vislielākās bažas rada tas, ka šā vīrusa mutācijas rezultātā tas var izplatīties arī no cilvēka uz cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu