«Windstream» uzstāsies «Echo Jazz 2016» nominants Daniels Čačija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. aprīlī, kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē izskanēs pavasara festivāla «Windstream» koncerts «Tribute to Ivo Robič», kurā piedalīsies dziedātājs Daniels Čačija, orķestra «Rīga» bigbends un trompetists Gerhards Ornigs, informēja orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Linda Ausēja.

Pavasara džeza koncerts būs veltīts leģendāram horvātu dziedātājam un komponistam Ivo Robičam, tādēļ koncertā izskanēs viņu dziesmu jaunākās aranžijas.

Koncertprogrammas muzikālais vadītājs būs saksofonists un džezists Dāvis Jurka, bet koncertu vadīs mūzikas žurnālists Edgars Raginskis.

20. gadsimtā Eiropas popmūzikas vēsturē īpašu vietu ieņēma Dienvidslāvijas mūzika, kas gandrīz pusgadsimtu bagātināja koncertus ar slaveniem māksliniekiem un grupām, kur tika rīkoti festivāli un konkursi. Pašlaik Dienvidslāvijas bijušajā teritorijā ir izveidojušās atsevišķas valstis - Slovēnija, Horvātija, Serbija un citas.

Viena no bijušās sociālistiskās Dienvidslāvijas zvaigznēm un viens no tās pirmajiem starptautiski atzītiem māksliniekiem bija tradicionālās popmūzikas dziedātājs un komponists Ivo Robičs (1923-2000) no Horvātijas, kurš uz Dienvidslāvijas mūzikas skatuves parādījās 1940.gadu beigās kā Zagrebas Radio orķestra solists. 20.gadsimta 50.gados viņš devās uz ārzemēm un radīja savu pirmo starptautiski atzīto hitu «Morgen», kas 1959.gadā Amerikā 14 nedēļas noturējās «Billboard Hot 100». Šīs dziesmas dēļ Robičs tika dēvēts par «Mister Morgen».

60.gados Robičs sadarbojās ar Bertu Kempfertu, Frediju Kvīnu un Dīnu Martinu, veica ierakstus kompānijā «Polydor Records», dziedāja vācu valodā.

Robiča mūzikai jaunu elpu ir devuši aranžējumi džeza stilā, kurus veidojis Pāvels Klimaševskis un kurus Zagrebas džeza orķestris 2014.gadā ierakstīja albumā «Hgm Plays The Music Of Ivo Robic», kā solistu piesaistot jauno horvātu dziedātāju Danielu Čačiju, kuru būs iespēja dzirdēt arī koncertā Rīgā.

Čačija ir ieguvis maģistra grādu Grācas Mūzikas un Lietišķās mākslas universitātē kā džeza dziedātājs, piedalījies neskaitāmos konkursos, bijis finālists «European Broadcast Jazz Competition 2011» un 2014.gadā ieguvis Horvātijas mūzikas balvu «Porin». Divus gadus viņš sadarbojies ar Vācijas Nacionālo džeza orķestri, koncertējis visā pasaulē, pašlaik viņš ir ierakstu kompānijas «Mons Records» mākslinieks.

Savukārt austriešu trompetists Ornigs 2015. gadā konkursā «Riga Jazz Stage 2015» ieguva «Grand Prix» nominācijā «Džeza trompete» un balvu par labāko improvizācijas konkursa koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu