Pret "Rīgas Viļņu" valdes priekšsēdētāju Simsoni celta apsūdzība par izspiešanu (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret "Rīgas Viļņu" valdes priekšsēdētāju Aiju Simsoni celta apsūdzība par izspiešanu, ziņo Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma".

Simsone pauda neizpratni, kādēļ pret viņu ir celta šāda apsūdzība, un sacīja, ka viņai nav skaidrs, uz ko šī apsūdzība ir balstīta. Savukārt Simsones advokāts Oskars Rode uzskata, ka celtā apsūdzība līdz galam neesot korekta.

Jau ziņots, ka plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis 2005.gada sākumā vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, savukārt izdevēja toreiz apgalvoja, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas par izspiešanu. Kā drošības līdzeklis Simsonei tika piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Simsone vērsās Siguldas tiesā ar prasību pret Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju. Siguldas tiesa noteica tiesu medicīnisko ekspertīzi. Kā aģentūra LETA noskaidroja Siguldas tiesā, ekspertīze ir pabeigta un lietas izskatīšana nozīmēta šā gada 26.septembrī plkst.10.30.

Simsone no ķirurga vēlas piedzīt 19 555 eiro (13 747 latus) - tā ir summa, kas tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

Simsonei, kura uzskata, ka Ģīlis veicis nekvalitatīvu plastikas operāciju, pēc policijas lūguma procesa virzītājs piemēroja īpašuma arestu.

Iepriekš Simsone aģentūrai LETA sacīja, ka mierizlīgums starp abām pusēm ir atkarīgs no Ģīļa. "Šajā procesā cietēji ir visi," sacīja Simsone, "man nervi ir pabojāti, bet viņam - reputācija."

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu