Boikotē un kritizē "Live Earth" (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu grupa "Arctic Monkeys" pievienojusies to mūzikas zvaigžņu pulkam, kas kritizē "Live Earth" koncertu lietderību, ziņo "Dotmusic".

Jau vairāki slaveni mūziķi izteikušies, ka boikotēs "Live Earth" koncertus un ka mūziķi, kas tajos piedalās, ir liekuļi. "Live Earth" koncerti, ko organizē bijušais ASV viceprezidents Als Gors, notiks astoņās pasaules pilsētās - Londonā, Sidnejā, Tokijā, Šanhajā, Hamburgā, Johannesburgā, Ņujorkā un Riodežaneiro.

Koncertu mērķis ir pievērst pasaules uzmanību klimata izmaiņām pasaulē.

"Tā kā ar skatuves apgaismojumu vien pietiktu desmit māju apgaismošanai, tas ir ļoti liekulīgi," sacīja "Arctic Monkeys" bundzinieks Mets Helderss.

"Jāņem arī vērā garie pārlidojumi lidmašīnā un cik daudz oglekļa dioksīda (ogļskābās gāzes, CO2) tiek izmests atmosfērā, pārvadājot mūziķus uz šādiem koncertiem," viņš piebilda.

Koncertu asi kritizējis arī leģendārās britu rokgrupas "The Who" dziedātājs Rodžers Daltrijs, sakot, ka "vismazāk mūsu planētai šobrīd vajadzīgs tieši rokkoncerts".

Arī īru mūziķis un aktīvists Bobs Geldofs, kas piedalījies "Live Aid" un "Live8" koncertu organizēšanā, izteicies, ka cīņai pret globālo sasilšanu nepieciešama politiķu un piesārņotāju rīcība, nevis mūziķu uzstāšanās.

Kritikai pievienojies arī popgrupas "Pet Shop Boys" mūziķis Nīls Tenants.

Taču viens no "Live Earth" organizatoriem Jusefs Robs kritiku noraidījis.

""Live Eart" sapulcinās milzīgu skatītāju skaitu visā pasaulē, lai pievērstu uzmanību klimata krīzei," viņš teica. "Daži varētu teikt, ka rokzvaigznes ir visizteiktākie patērētāji, taču, ja mēs varēsim viņiem palīdzēt mainīties, mēs par to tikai priecāsimies."

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu