"Hananu" novērtē festivāla "Zelta maska" organizatori (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izrādes "Hanana" ansamblis atgriezies no Rīgas, kur "Latviešu teātra dienu Rīgas Krievu teātrī" ietvaros sniedza izrādi M. Čehova Rīgas Krievu teātrī. Uz izrādi visas biļetes bija izpārdotas jau nedēļu iepriekš, pirms izrādes varēja nopirkt tikai iepriekš rezervētās biļetes. Rīgā iestudējumu noskatījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Hanana" gūst plašu atzinību

Pēc izrādes publika sveica aktierus, stāvot kājās, īpašas ovācijas veltot Ausmas lomas atveidotājai Inesei Kučinskai, kas par šo lomu nominēta „Spēlmaņu nakts” balvai nominācijā „Gada aktrise”.

Kopumā izrādei piešķirtas sešas nominācijas:

- "Gada dramatiskā teātra izrāde", "Gada režisors", "Gada aktrise", "Gada aktieris otrā plāna lomā", "Gada kostīmu māksliniece" un "Gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē".

Nākamā reize, kad rīdziniekiem būs iespējams noskatīties labāko Liepājas teātra pagājušās sezonas iestudējumu, nav aiz kalniem –

  jau 19. novembrī liepājnieki viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī.

Liepājas teātris saņēmis vēl vienu lielisku ziņu – ar iestudējumu „Hanana” liepājnieki uzaicināti piedalīties prestižajā Krievijas festivālā „Zelta maska” marta otrajā nedēļā Meierholda centrā Maskavā.

„Hanana” izvirzīta kategorijā „Labākais krievu dramaturģijas iestudējums ārvalstu teātrī”.

Vētrains ģimenes stāsts gada garumā

Izrādē "Hanana" atspoguļots kādas dziļos laukos mītošas ģimenes stāsts viena gada garumā. Kā ikvienā ģimenē, arī šīs ģimenes locekļi cenšas saprasties savā starpā, kā nu prot. Izrādes centrā ir Ausma - sieviete, kuras rīcību nosaka sirds, ne morāles likumi, un spēja dzīvot tālāk, lai notiktu, kas notikdams.

Teātra kritiķe Silvija Radzobe recenzijā laikrakstā "Diena" par iestudējumu teikusi: "Izcils teātra darbs, kas valdzina ar saliedēto aktieru ansambli, kurš perfekti īsteno traģikomisku spēles stilu - ar bezbailīgu iedziļināšanos dzīves šausmās, ar spēju just līdzi visneaizsargātākajam."

Izrādē spēlē Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Inese Jurjāne un Anda Albuže.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu