Hokeja eksperts: Tihonovs atjaunoja «sarkano mašīnu!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pazīstamais Krievijas hokeja apskatnieks, bijušais hokejists un treneris Sergejs Gimajevs neslēpj šoku par leģendārā trenera Viktora Tihonova nāvi. Viņš vietējiem medijiem pastāstīja, ka Tihonovs pasaules hokejā ieviesa daudz jauninājumu, kurus izmanto vēl šobrīd.

Tihonovs 84 gadu vecumā mūžībā aizgāja naktī uz pirmdienu. Viņš ilgi bija cīnījies ar slimību un pēdējā laikā nespēja pats saviem spēkiem staigāt.

«Par Viktora Tihonova nāvi visi ir šokā. No rīta ieslēdzu datoru un šo vēsti izlasīju ziņās. Ar sievu esam šoka stāvoklī. Viņš bija cilvēks, kurš mūsu labā daudz darīja un izveda Krievijas hokeju pilnīgi jaunā līmenī - novators pasaules hokejā. Tas ir milzīgs zaudējums,» sacīja Gimajevs.

Pirms visām pirmdien paredzētajām spēlēm KHL čempionātā paredzēts klusuma brīdis, pieminot trīskārtējo olimpisko čempionu. Tostarp pirms Rīgas «Dinamo» un Helsinku «Jokerit» dueļa «Arēnā Rīga».

«Kad viņš no Rīgas atgriezās Krievijā, CSKA kļuva par čempioniem.

Tihonovs jaunā līmenī atgrieza arī Krievijas valstsvienību. Viņa vadībā tika atjaunota «sarkanā mašīna»!

Padomju hokejisti un viņa CSKA sāka spēlēt progresīvu hokeju,» skaidro Gimajevs. «Viņš bija lielisks treneris.»

Gimajevs izteicās, ka Tihonovs par hokeju domājis 24 stundas diennaktī.

«Katrai spēlei gatavojās ar savu pieeju, zināja, kā būs jāspēlē.

Viss treniņu darbs tika tā sakārtots, ka tajā nebija sīkumu,» teica Gimajevs.

Tihonovs ieviesa spēli četrās maiņās - vienas spēcīgas vietā laukumā laida divas vājas īsākā laika posmā, - kas izrādījās ļoti veiksmīgi.

Tihonovs divreiz (1984. un 1988. gadā) aizvedis PSRS izlasi un vienreiz (1992. gadā) Neatkarīgo valstu savienības izlasi līdz zelta medaļām ziemas olimpiskajās spēlēs. Tihonova vadītā PSRS izlase astoņas reizes kļuva par pasaules čempioni, kā arī izcīnīja Kanādas kausu.

Tihonovs izlasē strādāja tandēmā ar Vladimiru Jurzinovu, kurš arī ilgus gadus vadīja Rīgas «Dinamo» komandu PSRS čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu