KM vēlas paaugstināt Mākslas akadēmijas pasniedzēju atalgojumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kultūras ministrija (KM) vēlas paaugstināt Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju atalgojumu, liecina aģentūras BNS rīcībā esošie priekšlikumi valdības rīcības plānam.

KM norādījusi, ka vēlas stiprināt mākslas augstskolu mācībspēku konkurētspēju un motivāciju Latvijas augstākās izglītības sistēmas kvalitātes uzlabošanai, palielinot kritiski zemo mākslas augstskolu mācībspēku atalgojumu.

Pēc akadēmijas budžeta informācijas atalgojumam ik gadu no 2016. līdz 2018.gadam tiek plānoti 2 298 309 eiro. Ministrijas pārstāve Iveta Bērziņa-Bebriša norādīja, ka pašlaik ir grūti pateikt, kāda summa būs vajadzīga Mākslas akadēmijai mācībspēku atalgojumam, jo augstskolas tiek finansētas pēc atšķirīgiem Ministru kabineta noteikumiem kā vidējā un profesionālā izglītība. Minētie noteikumi paredza, ka augstskolu un koledžu finansējumu no valsts pamatbudžeta veido studiju programmu sarakstam un studējošo skaitam atbilstošs studiju bāzes finansējums, kas sastāv no līdzekļiem komunālajiem maksājumiem, nodokļiem, infrastruktūras uzturēšanai, inventāra un iekārtu iegādei un personāla algām, kā arī finansējums zinātniskajai darbībai.

Jau ziņots, ka nozaru ministrijas līdz marta beigām iesniegušas priekšlikumus valdības rīcības plānam valdības deklarācijas izpildei. Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) gan priekšlikumus nosūtījis atpakaļ ministrijām, uzdodot tos pārstrādāt.

Rīcības plāns Kučinska valdībai jāpabeidz līdz 11.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu