Ko uzņems Rokenrola slavas zālē 2010. gadā? (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Paziņoti kandidāti uzņemšanai Rokenrola slavas zālē 2010. gadā.

Grupa Red Hot Chili Peppers un reperis LL Cool J izvirzīti jau pirmajā gadā, kad viņi var kvalificēties uzņemšanai, – proti, 25 gadus pēc pirmā singla vai albuma iznākšanas.

"Acīmredzot Slavas zālei ir lieliska gaume,” izteicies Red Hot Chili Peppers bundzinieks Čads Smits, kurš atzīst nomināciju par lielu pagodinājumu. 12 izvirzīto mākslinieku vidū ir arī Kiss, Genesis, Donna Sammere, ABBA un daudzkārt nominētie The Stooges, kas joprojām nav izpelnījušies uzņemšanu.

500 ASV mūzikas industrijas pārstāvju balsojumā tiks noskaidroti pieci līderi.

Balsojuma rezultātus paziņos janvārī, bet svinīgā uzņemšana Rokenrola slavas zālē notiks martā Ņujorkā.

Ohaio štata Klīvlendas pilsētā esošajā ASV Rokenrola slavas zālē un muzejā var tikt uzņemti mūziķi par izciliem sasniegumiem 25 gadus pēc to pirmā albuma iznākšanas. Pirmie mūziķi Slavas zālē tika uzņemti 1986.gadā, un kopš tā laika ceremonijas notiek katru gadu.

Šogad Rokenrola slavas zālē tiks uzņemti ģitārists Džefs Beks (Jeff Beck), R&B un soulmūzikas grupa Little Anthony and the Imperials, repa pionieri Run DMC, Metallica un soulmūziķis Bobijs Vomaks (Bobby Womack).

Jāpiebilst, ka šoruden Rokenrola slavas zāle atzīmēs savu 25 gadu jubileju. Tam par godu Ņujorkas arēnā "Madison Square Garden" oktobra beigās notiks divi koncerti, kuros uzstāsies Pols Saimons un Ārts Garfunkels, trio "Crosby, Stills and Nash", Stīvijs Vonders, "Metallica", Ēriks Kleptons, Brūss Springstīns un citi.

Visa peļņa no biļešu pārdošanas tiks ziedota Rokenrola slavas zāles fondam un muzejam, ko 1984.gadā nodibināja turku izcelsmes amerikāņu uzņēmējs Ahmets Ertegins.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu