Podoļska dubults aptur Poliju (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Otrajā B apakšgrupas spēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā uzvaru izcīnījusi Vācijas valstsvienība, kas ar 2:0 uzvarēja poļus. Abus vārtus guva tieši Polijā dzimušais uzbrucējs Lukašs Podoļskis.

Jau pašā mača sākumā lieliska iespēja radās Mario Gomesam, kurš kopā ar Miroslavu Klozi izgāja divatā pret Polijas vārtsargu, bet tā vietā, lai partnera piespēli pārvērstu vārtu guvumā no simtprocentīgas izdevības, viņš raidīja bumbu garām.

Divas reizes Artūram Borucam tomēr nācās ņemt bumbu ārā no savu vārtu tīkla.
Divas reizes Artūram Borucam tomēr nācās ņemt bumbu ārā no savu vārtu tīkla. Foto: EPA/AFI

Rezultāts tika atklāts 20. minūtē, kad pēc Polijas futbolistu neveiksmīgi veidotās mākslīgās aizmugures Gomezs ātri pāradresēja bumbu Klozem. Viņš savukārt labā sitiena pozīcijā izvirzīja Podoļski, kuram atlika tikai pielikt kāju - 1:0.

Turpinājumā sarosījās arī poļi, kad Maceja Žuravska sitiens lidoja nedaudz garām vārtu stabam. Izcelties varēja arī Kloze, tomēr arī viņam līdz vārtu guvumam nedaudz pietrūka. Turpinājumā abas komandas samazināja spēles tempu un pirmā puslaika beigas tika aizvadītas visai mierīgā gaisotnē.

Otrā puslaika sākumā Polijas futbolisti aktivizējās un Ebi Smolareks pat guva vārtus, tiesa, pirms tam jau bija fiksēta aizmugure.

72. minūtē vāciešiem izdevās savu pārsvaru dubultot, kad nesaprašanos Polijas vārtu priekšā izmantoja Podoļskis, ar spēcīgu sitienu no gaisa raidot bumbu vārtu "devītniekā".

Atlikušajās spēles minūtēs abas komandas neizveidoja vērā ņemamus momentus un mačs noslēdzās ar 2:0 Vācijas izlases labā, kuri šobrīd ieņem pirmo vietu B apakšgrupā. Jāpiebilst, ka šī viņiem ir pirmā uzvara kopš 1996. gada fināla, jo līdz šim ne 2000., ne 2004. gadā vācieši pie panākuma netika.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu