Briti bandītus meklēs caur Facebook un Twitter (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Britu policistus apmācīs noziedzniekus meklēt, izmantojot sociālos tīklus un blogus, vēsta "The Guardian". Kursu programmā tiks iekļauti informācijas meklēšanas principi Twitter mikroblogos un sociālajā tīklā Facebook.

Detektīvu uzmanību vērsīs arī uz informācijas iegūšanu no personālajiem datoriem un mobilajiem tālruņiem. Mācību programma ir domāta 3500 studentiem gadā.

Šobrīd Londonas policija ar Facebook un Twitter palīdzību cenšas atšķetināt 17 gadus vecā Marvina Henrija lietu. Pēc izmeklēšanas versijas viņš kļuvis par upuri divu konkurējošu jauniešu grupējumu konfliktā.

Bet 2010. gada sākumā plašu sabiedrības uzmanību piesaistīja bēguļojošā ieslodzītā Kreiga Linča lieta, kurš vairākus mēnešus par policiju ņirgājās, izmantojot Facebook. Kad Linču beidzot aizturēja, viņam izrādījās vairāki desmittūkstoši "draugu" sociālajos tīklos.

Var atzīmēt, ka 2010. gada februārī Skotlendjards bloķēja desmitiem ieslodzījumā esošu noziedznieku kontus sociālajos tīklos. Daži no viņiem ņirgājās par savu noziegumu upuriem, savukārt recidīvists Kolins Gans, izmantojot sociālos tīklus, pat vadīja savas bandas darbību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu