Federers tiek pie nebijuša sasnieguma ar Šveices uzvaru Deivisa kausā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rodžers Federers pie saviem 17. uzvarētajiem «Grand Slam» turnīriem beidzot var pieskaitīt arī uzvaru Deivisa kausa izcīņā, ko svētdien Lillē sasniedza Šveices tenisa komanda, kas nokļuva neaizsniedzamā attālumā mačā pret Franciju un pirmo reizi savā īpašumā ieguva prestižo balvu.

Tieši Federers izcīnīja visā mačā nesošo uzvaru, kad ar 6-4, 6-2, 6-2 pārspēja Rišāru Gaskē, kurš aizstāja elkoni savainojušo Francijas izlases līderi Žo Vilfrīdu Tsongu. Pirms pēdējās vienspēles Šveice ieguva vadību ar 3:1.

Sestdien dubultspēlē Federers un Stens Vavrinka ar 6-3, 7-5, 6-4 pārspēja Gaskē un Žiljēnu Beneto.

Pirmajās vienspēlēs piektdien Vavrinka ar 6-1, 3-6, 6-3, 6-2 pārspēja Tsongu, bet Gaēls Monfiss uzveica Federeru ar 6-1, 6-4, 6-3.

Deivisa kausa izcīņa vīriešu tenisa komandām notiek 103. reizi. Francija kausu ieguvusi deviņas reizes, bet pēdējo reizi tā uzvarēja 2001. gadā, savukārt Šveice iepriekš vienreiz spēlējusi finālā - 1992. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu