Daugavā iestrēdzis velkonis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vairākas dienas Daugavas kreisajā krastā, pie Lauceses ietekas stāv velkonis. Kuteri atveda treilerī un nolaida ūdenī Grīvas aerodroma apkaimē, taču tālu tas netika – kuģu ceļš zem tilta izrādījās kuģošanai nederīgs. Upe šajā vietā ir ļoti izsīkusi un kuteris netiek uz priekšu.

Velkonis atrodas piespiedu dīkstāvē un gaida, kad tiks atrasts risinājums, kā tikt tālāk. Jāatzīmē, ka atlicis pavisam maz, – aptuveni 5 kilometri uz augšu pa upi. Velkoņa maršruta galapunkts ir Čerepova, kur tam jāapkalpo bagarmašīna, kura no upes dibena smels smiltis. Velkonis atrodas dīkstāvē jau kopš piektdienas un, kā teica tā kapteinis Pjotrs, šajās dienās ūdens līmenis manāmi krities.

Velkonis “Vircava” vairāk nekā piecus gadus nostāvēja pie pāļa Rīgā un brīnumainā kārtā netika nodots metāllūžņos. Ceļā uz Daugavpili kuģīša “piedzīvojumi” nebeidzās. Vienā no ceļa posmiem to nevarēja izvest pa elektropārvades līnijas apakšu, tāpēc nācās nozāģēt stūres māju, bet vēlāk to atjaunot.

Latvijā palikuši tikai daži šādi velkoņi. Uz tā ir nepieciešamais minimums, kas vajadzīgs, dzīvošanai uz kuģa – kambīze, tualete un sešas kajītes.

Par negaidīto “dāvanu” priecājas vietējie bērni, kuri palūguši kapteinim atļauju no borta ienirt upē. Savukārt “Latgales Laiks” kapteinim Pjotram vēl, lai piespiedu dīkstāve nebūtu ilgstoša. Septiņas pēdas zem ķīļa!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu