Šlesers: Ziemeļu transporta koridors varētu izmaksāt 1,5 miljardus eiro (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļu transporta koridora būvniecība varētu izmaksāt 1,5 miljardus eiro (aptuveni miljardu latu), šodien Investīciju un uzņēmējdarbības padomes sēdē sacīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Šlesers uzsvēra, ka projekta īstenošanā noteikti būs jāizmanto publiskā un privātā partnerība (PPP), bet tas nozīmē, ka būs arī kaut kāda maksa par ceļa izmantošanu, piemēram, lats.

Vicemērs norādīja, ka, izmantojot PPP iespējas, gada laikā varētu nonākt līdz projekta izstrādei, bet projekta īstenošana varētu sākties 2011.gadā.

"Šis projekts ilgtu piecus līdz septiņus gadus un būtiski nāktu par labu ekonomikai. Tiktu arī radīti 20 000 līdz 40 000 jaunu darba vietu," teica Šlesers.

Politiķis atzina, ka par projekta realizāciju varētu būt liela starptautiska interese, tāpat projekta finansēšanai būtu jāpiesaista ārvalstu banku konsorcijs.

Šlesers atgādināja, ka brīvosta kā Daugavas šķērsojumu vēlas redzēt augsto tiltu. "Ziemeļu transporta koridora daļai - Daugavas šķērsojumam - jābūt tiltam vismaz 60 metru augstumā," teica politiķis.

Ziemeļu koridora projekta mērķis ir atslogot no transporta radītās slodzes Rīgas centru, uzlabot transporta sistēmas efektivitāti galvaspilsētā un Rīgas reģionā kopumā, iekļaut Eiropas nozīmes ceļu tīklā Rīgas ostu un palielināt Rīgas un Latvijas konkurētspēju.

Jau ir izvēlēts viens no trim piedāvātajiem skiču projekta variantiem Ziemeļu transporta koridora 1.posmam - Brīvības ielas dublierim.

Ziemeļu koridors tiks integrēts Rīgas ielu struktūrā ar 10 līdz 12 daudzlīmeņu krustojumiem. Autoceļš šķērsos arī Daugavu un būs uz ziemeļiem vistālāk esošais Daugavas šķērsojums.

Projekta sagatavošana tika sākta 2005.gada decembrī, plānotais būvniecības sākšanas laiks bija 2012.gads un plānotais būvniecības pabeigšanas laiks - 2018.gads.

Ziemeļu transporta koridors ir vērienīgākais Rīgas transporta infrastruktūras projekts pēdējos desmit gados.

Rīgas Ziemeļu koridora trīs galvenie posmi ir Brīvības ielas dublieris, Daugavas ziemeļu šķērsojums un rietumu pievedceļi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu