Eminema izdevēji iesūdz tiesā "Apple"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu repera Eminema izdevēji iesūdzējuši tehnoloģiju gigantu "Apple" par 93 mūziķa dziesmu ievietošanu interneta veikalā "iTunes Store" bez atļaujas.

Kompānijas "Eight Mile Style" un "Martin Affiliated" iesūdzējušas arī mūzikas kompāniju "Aftermath Records", kas atbild par šiem ierakstiem, sakot, ka tai nav tiesību slēgt līgumus par digitālo lejupielādi.

Lietas izskatīšana notiks ceturtdien Detroitā.

Kā apgalvo prasītāji, "Apple" ar Eminema dziesmām nelikumīgi nopelnījis 2,5 miljonus ASV dolāru, bet kompānija "Aftermath Records" par to nelikumīgi saņēmusi četrus miljonus ASV dolāru.

Tehnoloģiju gigants "Apple" noliedz vainu un apgalvo, ka tā rīcībā ir spēkā esoša vienošanās ar "Aftermath Records". Lai arī kompānija "Eight Mile Style" ir saņēmusi procentmaksājumus, tas nenozīmē, ka tā nevar ierosināt lietu. "Saņemot vienu maksājumu, ko lielākoties veido procentmaksājumi par likumīgu mūzikas izmantošanu un nelielu procentmaksājumu summu par neatļautu izmantošanu, tas nevar kalpot kā prasību apmierinājums," norādīja kompānijas jurists.

Ja lietā netiks panākta vienošanās, konfliktu risinās ASV apgabaltiesnese Anna Digs Teilore.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu