Avīzes redaktoram par goda aizskaršanu liek maksāt 2000 latu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28. maijā Daugavpils pilsētas tiesa pieņēma lēmumu par Oļega Tolmačova, kas ieņem domes priekšsēdētājas vietnieka amatu, prasību pret Romānu Samarinu, kas ieņem avīzes "Dinaburg Vesti" galvenā redaktora amatu.

O. Tolmačovs lūdza atzīt par patiesībai neatbilstošiem viņa godu un cieņu aizskarošos izteikumus, kuri bija publicēti dažos atbildētāja rakstos.

Tiesnese I. Kromāne noteica piedzīt no R. Samarina par labu O. Tolmačovam materiālo kompensāciju 2000 latu, kā arī tiesas izdevumus – valsts nodevu 175 latus, kā arī ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus – 165 latus. Kopā – 2340 latus.

Tiesa atbildētāju brīdināja, ka viņš var labprātīgi izpildīt lēmumu desmit dienu laikā vai divdesmit dienu laikā to apstrīdēt Latgales apgabaltiesā.

R. Samarins uzskata, ka tiesa, pieņemot šādu lēmumu, ignorējusi likuma "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" 1. pantu, kurš garantē tiesības brīvi paust savus uzskatus un viedokli, izplatīt paziņojumus presē utt. Lai paustu protestu, vakar iznākušajā laikrakstā "Dinaburg Vesti" viena lappuse ir tukša, jo tai jāsimbolizē "cenzūras iejaukšanās rezultāts, spiediens caur tiesu uz presi un konkrēti žurnālistu Romānu Samarinu".

Tiesnese, acīmredzot, likumu par presi izlasījusi tālāk par pirmo pantu un 7. pantā "Nepublicējamā informācija" ieraudzīja, ka "aizliegts publicēt informāciju, kura aizskar fizisko un juridisko personu godu un cieņu un ceļ tām neslavu".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu