Rīgā atklāta īpaša mākslas gardēžu telpa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

21.novembra vakarā Rīgā tika atklāta īpaša abstraktā ekspresionisma mākslas telpa «Chaikovsky art Studio», kurā ikviens var iegriezties un uzzināt visu par mākslu, kā arī iegādāties mākslas darbus.

Mākslas telpu atklāja modernās mākslas mākslinieku duets – Aleksandrs un Viola Čaikovski, kuri duetā darbojas ne tikai mākslā, bet ir laimīgi apprecējušies un audzina meitiņu.

Mākslinieki strādā abstraktā ekspresionisma un impresionisma stilā. Autoru spilgtie un dzīvie audekli izstādīti četrās galerijas zālēs, kas darbosies kā individuāliem kolekcionāriem un profesionāļiem iepircējiem paredzēta izstāžu telpa.

Aleksandrs un Viola savai «Chaikovsky art Studio» vēlas piesaistīt dažādu Krievijā populāru mākslinieku darbus un veidot mākslinieciskas sadarbības tieši ar šīs lielvalsts māksliniekiem.

Viesus apkalpoja bārmeņi ar latvisku ornamentu tauriņiem, piešķirot atklāšanas svētkiem latvisku auru.

Vakara gaitā viesiem dažādās zālēs bija iespējams aplūkot dažādus mākslas darbus un baudīt dažādus ēdienus un dzērienus, katrā zālē bija klāts galds, kur atradās atšķirīgas uzkodas un uzkodām piemēroti vīni.

Mākslas darbus novērtēja un par tiem atzinīgi izteicās mākslas darbu fane un pircēja, uzņēmēja Sveta Loeva, kā arī Rīgas modes nedēļas rīkotāja Jeļena Strahova.

Pasākuma viesiem bija iespēja piedalīties aizraujošā mākslas zinātnes piedzīvojumu spēlē, kurā, pareizi atbildot uz jautājumiem, bija iespējams savā īpašumā iegūt kādu no mākslinieku gleznām.

Pat pēc oficiālās lentes pārgriešanas viesi nesteidzās mājās, bet labprāt kopā ar māksliniekiem apstaigāja galeriju un klausījās stāstos par mākslu un katru radīto darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu