Žurnāls «Mojo» nosauc 2014. gada labākos 50 albumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gads jau lēnām tuvojas beigām, un klāt pirmais nopietnais pārskats par gada labākajiem mūzikas albumiem. To sarūpējis rokmūzikas žurnāls «Mojo». Ar pilnu sarakstu varat iepazīties žurnāla mājas lapā, bet mēs publicējam tikai «Mojo top10». Lieki piebilst, ka daudzi no top albumiem apskatīti arī TVNET slejās.

 
Kevins Martins
Kevins Martins Foto: Publicitātes foto

10. The Bug «Angels & Devils»

2008. gada «Skaņu meža» viesis britu producents «The Bug» aka Kevins Martins (Kevin Martin) ar albumu «Angels & Devils» ievada top10. «Angels & Devils» klajā laists augusta beigās, un platē kā viesmūziķi piedalās «Death Grips», «Gonjasufi», Liza Herisa (no «Grouper») u.c. Ieraksts seko 2008. gada platei «London Zoo» un pagājušā gada EP «Filthy».

 
FKA Twigs
FKA Twigs Foto: Publicitātes foto

9. FKA Twigs «LP1»

FKA Twigs ir dziedātājas un dejotājas Talijas Debretas Bārnetas projekts, kas iekarojis mūzikas kritiķu simpātijas. Dziedātājas debijas albums tika nominēts prestižajai «Mercury» balvai.

 
Foto: facebook.com/Damonalbarnofficial

8. Damon Albarn «Everyday Robots»

«If you're lonely, press play,» savā pirmajā (ja neskaita demo vinilu «Democrazy») solo platē «Everyday Robots» dzied 46 gadus vecais «Blur» un «Gorillaz» (un daudzu citu projektu) līderis Deimons Olbārns (Damon Albarn). Tiesa, pats Deimons šo ierakstu īsti nevēlas dēvēt par solo albumu («Tas izklausās ļoti vientuļi - solo»). «Esmu radījis daudz albumu, šim vienkārši ir virsū mans vārds,» viņš skaidro.

 
Foto: Publicitātes foto

7. Julie Byrne «Rooms With Walls And Windows»

«Rooms With Walls And Windows» ir jaunās Sietlas folka dziesminieces Džūlijas Bērnas (Julie Byrne) albums, kas sākotnēji izdots kasetes formātā. ierakstīts 2011. un 2012. gadā, tas šogad izdots vinilplatē un guvis plašāku ievērību. Dziedātājas klusināto mūziku bieži salīdzina ar Leonardu Koenu. Droši blakus varam likt mūsu pašu Alisi Josti.

 
Foto: Publicitātes foto

6. Steve Gunn «Way Out Weather»

Amerikāņu ģitārists Stīvs Gans sākotnēji pazīstams kā Kurta Vaila pavadošās grupas «The Violators» mūziķis. Jau kopš 2007. gada viņš izdod arī savus solo albumus. Šis akustiskais, intīmais ieraksts guvis «Mojo» kritiķu īpašu atzinību.

 
Foto: Publicitātes foto

5. St. Vincent «St. Vincent»

Anija Klārka (Annie Clark) jeb «St. Vincent», kas savulaik muzicējusi ar daudzgalvaino Teksasas orķestri «The Polyphonic Spree» un vēlāk bijusi dziesminieka Sufjana Stīvensa (Sufjan Stevens) pavadošās grupas ģitāriste, jauno albumu ierakstījusi kopā ar pieredzes bagāto producentu Džonu Kongletonu (John Congleton).

 
Foto: Publicitātes foto

4. Jack White «Lazaretto»

Haizivs visu mūžu atrodas nemitīgā kustībā. Ja tā pārstātu kustēties, tā ietu bojā, tā vienkārši nespētu vairs elpot, jo tieši peldot saņem skābekli. Teju mūžīgā radošā kustībā jau vairāk nekā 15 gadus uz rokmūzikas skatuves darbojas arī nenogurdināmais blūzroka ģitārists Džeks Vaits, kurš šogad laidis klajā jaunu ierakstu - soloalbumu numur 2. Tas ir vienkārši lielisks!

Albums seko 2012. gadā izdotajam, «Grammy» balvai nominētajam albumam «Blunderbuss», ar kuru koncertos Vaits uzstājās ar diviem sastāviem - dāmu grupu «Peacocks» un vīru grupu «Buzzards».

 
Foto: Publicitātes foto

3. Sleaford Mods «Divide and Exist»

Anglijas, Notingemas duets, kurā darbojas 40+ veci vīri Džeisons Viljamsons un Endrjū Fērns, muzikāli izklausās diezgan nabadzīgi, taču tas nav pats svarīgākais. Viljamsona sociālie teksti, kas tiek rečitēti bez īpaša stila, spējuši uzrunāt daudzus, un grupa regulāri spēlē izpārdotos koncertos.

 
Foto: Publicitātes foto

2. The War On Drugs «Lost in The Dream»

TVNET jau rakstījām, ka Adama Grendusīla (Adam Granduciel) vadītās grupas «The War on Drugs» trešais albums «Lost In The Dream» ir pārsteidzoši spēcīgs un skanīgs. To novērtējuši arī «Mojo» kritiķi.

 
Foto: Publicitātes foto

1. Beck «Morning Phase»

Beks Hansens, kuru daudzi no jums atminas kā deviņdesmito gadu diskotēku grāvēja «Loser» autoru, savos 43 gados šogad laidis klajā vienu no saviem labākajiem albumiem «Morning Phase». Katra dziesma šajā platē izskan kā nopulēts dimants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu