Pabriks tomēr atbalsta Kristovski kā ārlietu ministru (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienības "Vienotība" valdes loceklis Artis Pabriks paudis pārliecību, ka viņa apvienības biedrs Ģirts Valdis Kristovskis tomēr būs profesionāls un spēs izpildīt jaunā ārlietu ministra uzdevumus.

"Mums ir ļoti svarīgi savas nacionālās intereses prasmīgi pārstāvēt Eiropas Savienībā un meklēt sabiedrotos savu interešu aizstāvībai savienības iekšienē. Tajā pašā laikā mums ir jāveido attiecības ar Krieviju, kaut vai tikai tāpēc, ka tā ir mūsu kaimiņvalsts. Pat ja mūsu uzskati par dažādiem vēstures notikumiem ir atšķirīgi, mēs varam rast abām pusēm pieņemamus risinājumus daudzām praktiskas dabas problēmām. Uzskatu, ka ārlietu ministra amata kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis šos uzdevumus varēs izpildīt profesionāli," plašsaziņas līdzekļiem izplatītajā paziņojumā pauž Pabriks.

Iepriekš medijos gan atspoguļota Pabrika kritika izvēlei ārlietu ministra amatam virzīt Kristovski.

 Viņš norāda, ka 27.oktobra intervija radio Baltkom 93.9 vairākos masu saziņas līdzekļos ir nepilnīgi atspoguļota, tādējādi zaudējot teiktā jēgu un nozīmi. Lai novērstu iespējamos turpmākos pārpratumus un veicinātu sabiedrisko un politisko kopdarbu,  Pabriks jau iepriekš atvainojas, ja viņa interviju saturs ir ticis apzināti vai neapzināti nepareizi izmantots vai pārprasts.  Pabriks ir pārliecināts, ka visi iespējamie jaunās valdības ministri spēs strādāt profesionāli un koleģiāli kopīgā mērķa labā, valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai un valsts ietekmes palielināšanai pasaulē.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu